موضوعات: "علمی" یا "دانستنی های پژشکی" یا "گیاهان دارویی" یا "کامپیوتر"

مرز واقعیت و خرافه؛ فرق دعا و کتاب باز کردن چیست؟

نوشته شده توسطرحیمی 18ام شهریور, 1397

سرکتاب گرفتن، تافل زدن، فال گرفتن، استخاره، آیا این مورد برای ازدواج خوب است یا خیر و … این‌ها همگی از جمله دغدغه‌های برخی افراد محسوب می‌شود که گاه و بی گاه و یا هر روز به سراغ آن رفته و خود را سرگرم می‌کنند و یا حتی بطور کلی بر روی همین مدار می‌چرخند، اما واقعا از سرکتاب در روایات چگونه یاد شده است؟

سرکتاب گرفتن دینی

یکی از روش‌هایی که مردم به دنبال نجات و سردرگمی‌های خود هستند سرکتاب  گرفتن دینی است سر کتاب باز کردن یعنی اینکه با تفال به کتابی، به پیش بینی آینده بپردازیم.

برای این کار از کتاب‌های مختلفی استفاده می‌شود: بعضی از شاهنامه، حافظ و یا مثنوی مولوی نیز استفاده می‌کنند. اما ظاهرا امروز برای باور پذیری بیشتر این کار، از قرآن نیز استفاده می‌کنند؛ و با باز کردن قرآن، آیه‌ای را به فال نیک می‌گیرند، یا آیه‌ای را به فال بد می‌گیرند. اما آیا می‌توان چنین استفاده‌ای از قرآن کرد؟

نهی سرکتاب گرفتن دینی از نظر روایات

روایات ما را از این عمل نهی کرده است حضرت صادق علیه السلام فرمود:به قرآن تفأل نزن (اصول کافی ج. ۴، ص. ۴۳۷) و در روایت دیگری امام علی علیه السلام می‌فرمایند:برای هر کاری آن را به فال نیک بگیر تا به خوبی برسی (نثرالالی، ص. ۵۶)

 

مراد از تفال پیش بینی و آینده نگری است که نهی شده است، زیرا علم غیب امری نیست که در دست هر کسی قرار بگیرد و حتی پیامبر خدا (صلی الله و علیه وآله و سلم) نیز به طور کامل و در هر جایی از علم غیب با خبر نبودند و قرآن در این باره می‌فرماید:بگو من اختیار سود و زیان خویش ندارم جز آنچه خدا خواسته است اگر غیب می‌دانستم سود بسیار می‌بردم و بدی به من نمی‌رسید من جز بیم رسان و نوید بخش برای گروهی که ایمان می‌آورند نیستم (۱۸۸ اعراف) روایات هم ما را از این عمل نهی کرده است.

خرافه بودن سرکتاب گرفتن دینی

سرکتاب گرفتن دینی یا آتیه بینی از قرآن غلط است: بعضی از استخاره‌ها و فال گرفتن‌ها به قرآن، غلط است، چون آتیه بینی (آینده بینی) است، مثلا مادری می‌خواهد دخترش را شوهر دهد استخاره می‌کند که ببیند پیش آمدش چه می‌شود.

یا هنگام امتحان مدارس، جوان‌ها استخاره می‌گیرند که ببینند قبول می‌شوند یا نه. این آتیه بینی را ترک کنید و دین را با خرافات آلوده نکنید.

برای ازدواج باید تحقیق و بررسی شود، برای امتحان هم باید درس خواند.

ادامه »

9 راهکار برای آب کردن چربی شکم

نوشته شده توسطرحیمی 14ام تیر, 1397

 

چربی شکم علاوه بر کاهش جذابیت شما،

خطر ابتلا به فشارخون بالا،

بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد.

 

 

 

 

 

 
در اینجا راهکارهایی برای کاهش سریع چربی شکم آورده شده است.


1. کاهش مصرف شکر
خوردن شکر، به‌خصوص شکر تصفیه‌شده که در مواد غذایی شیرین و نوشیدنی‌ها وجود دارد، یکی از عوامل مؤثر در انباشته شدن چربی است. گلوکز و فروکز موجود در شکر کربوهیدرات‌های ساده‌ای هستند که به که سرعت جذب خون شده و برای آزاد کردن انرژی متابولیزه می‌شوند. زمانی که بیش‌ازاندازه مصرف شود، به گلیکوژن تبدیل‌شده و در بافت چربی ذخیره می‌شوند. مصرف زیاد شکر قند خون را نیز بالا می‌برد که سبب می‌شود مقدار زیادی انسولین آزاد شود و بیماری به نام “مقاومت به انسولین” ایجاد شود که به سندرم متابولیک مرتبط است. عدم مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین ازجمله آب‌میوه‌ها، یکی از بهترین کارهایی است که برای آب کردن چربی شکم می‌توانید انجام دهید. در عوض از میوه‌های تازه، عسل طبیعی، خرما و .. استفاده کنید.

9 روش برای آب کردن چربی شکم

ادامه »

خرفه: گیاهی درمانگر

نوشته شده توسطرحیمی 8ام تیر, 1397

خرفه گیاهی است با خواص فراوان. این ابرگیاه خواص آنتی اکسیدانی فوق العاده‌ای دارد، ضدالتهابی قوی است و در یونان باستان یا در طب سنتی چینی به خاطر خاصیت ادرارآوری، ملینی و همچنین تصفیه کنندگی استفاده زیادی از آن شده است.

از نظر کارشناسان زیادی خرفه یک ابرگیاه است و ارزش غذایی بالایی دارد. این گیاه خواص دارویی دارد و می‌توان از آن بهترین استفاده را برد. برای بهره‌مندی از خواص فوق‌العاده این گیاه لازم است که در حین کشت آن را در منطقه‌ای تمیز و عاری از آلودگی کاشت. البته خرفه گیاهی خودرو نیز محسوب می‌شود و در یونان باستان یا در طب سنتی چینی به خاطر خاصیت ادرارآوری، ملینی و همچنین تصفیه کنندگی استفاده زیادی شده است. در این مطلب بیشتر در خصوص خواص این گیاه درمانگر صحبت می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

خرفه در یک نگاه

سال‌ها پیش خرفه به عنوان علف هرز تلقی می‌شد که در هر کوی و برزنی می‌روید. حتی کشاورزان نیز روی خوش به این گیاه نشان نمی‌دادند چون این تصور وجود داشت که خرفه به محصول آسیب می‌زند. با این حال، این گیاه که گل‌های زرد و صورتی دارد جایگاه خود را پیدا کرده و خواص و ارزش غذایی آن کشف شده است. امروزه این گیاه به عنوان یک ابرگیاه مفید و در دسترس معرفی می‌شود و شما می‌توانید آن را همانند سبزی‌های دیگر مصرف کنید. نکته مهم اینکه این سبزی پرخاصیت بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی را برطرف می‌کند.

ادامه »

مگر نمی گویید خدا عادل است؟

نوشته شده توسطرحیمی 13ام اسفند, 1396

 

عالم از خداوند ناشی شده است و خداوند بر اساس صفاتش که لطف بی نهایت و قدرت بی نهایت و حکمت بی نهایت و … است آفریده است. بنابراین عالم بر اساس ذات خدا بوجود آمده است.

یکی از سوالات رایج در ذهن انسانها اینست که اگر خداوند عادل است پس چرا هنگامی که اقوام و طوایف مختلف را در طول تاریخ عذاب کرده است کودکان، نوزادان و حتی حیوانات آنان نیز گرفتار عذاب شدند؟
پاسخ به این سوال و سوالات مشابه آن با بیان و دقت در هدف و چگونگی خلقت، قابل تبیین است.

هدف خدا از خلقت

سوال مبنایی آن است که خداوند چرا عالم و انسان را خلق کرده است؟ جوابی که معمولاً به این سوال داده می‌شود اینست که هرکسی هر کاری انجام می‌ دهد برای رسیدن به کمالی بالاتر یا رفع یک نقصی است. اما خب خدا که دارای کمالات بی نهایت است و کمالی نیست که خدا نداشته باشد پس در حقیقت، خلق کردن خدا نه برای به کمال رسیدن خودش، بلکه برای به کمال رساندن مخلوقاتش است.

مصائب دنیوی برای افراد گناهکار باعث زدودن گناه و برای افراد متقی باعث ارتقای مقام آنها می‌گردد. بنابراین بلا و سختی دنیوی لزوماً به دلیل گناه کردن نیست و یک نعمت می‌ تواند باشد. احادیث مختلفی در این زمینه وجود دارند که بیان می‌ کنند خدا بنده‌اش را به یک مصیبتی امتحان می‌کند تا همین امر باعث امر خیری برای وی شود.


همچنین به دلیل آنکه همه مخلوقات با هم به نحوی ارتباط داشته و در یک نظام کلی وجود دارند پس هر مخلوقی در به کمال رسیدن انسان تأثیر دارد.
در واقع عالم مثل فیلمی است که خدا برای به کمال رسیدن ما از جلوی چشمانمان می‌گذراند.

کمال مخلوقات چیست؟

سوال بعدی این است که کمال یا همان هدف خلقت چیست؟ هرچقدر محدودیت‌ ها بیشتر باشد آن موجود محدودتر شده و از کمال که در واقع نداشتن نقص است دورتر می‌ شود. بنابراین کمال به معنای وجود بدون محدودیت است. خداوند وجودی است که هیچ گونه محدودیتی ندارد. پس هر چقدر که انسان از دنیا و تعلقات دنیایی که محدودیت های دنیایی هستند فاصله بگیرد به کمال نزدیک تر شده است.  
بر این اساس زندگی در دنیا و لذت های دنیایی کمال محسوب نمی‌ شود؛ زیرا ممکن است همراه با تعلق به دنیا باشد که در واقع نقص است نه کمال و چه بسا ممکن است اذیت شدن در دنیا همراه با به کمال رسیدن باشد همانگونه که از پیامبر(صلی الله و علیه وآله) اینگونه نقل‌ شده است که هیچ پیامبری مانند من اذیت نشد. (1) و یا حادثه عاشورا که از بزرگترین مصائب بود. مگر امام حسین(علیه السلام) بهترین بنده خدا نبود؟
در حقیقت مصائب دنیوی برای افراد گناهکار باعث زدودن گناه و برای افراد متقی باعث ارتقای مقام آنها می‌گردد. بنابراین بلا و سختی دنیوی لزوماً به دلیل گناه کردن نیست و یک نعمت می‌ تواند باشد. احادیث مختلفی در این زمینه وجود دارند که بیان می‌ کنند خدا بنده‌اش را به یک مصیبتی امتحان می‌کند تا همین امر باعث امر خیری برای وی شود.
باید توجه کنیم که آباد کردن دنیا هیچ کمالی محسوب نمی‌ شود مگر اینکه بر اساس دستور خداوند و برای عمل به آن باشد. بنابراین نابود شدن دنیا و اجسام دنیوی انسانها نیز عدم کمال نیست. چه آنکه اگر خدا می‌ خواست می‌ توانست دنیا را با پیشرفته‌ ترین فنّاوری‌ ها و مثلاً با بهترین شهرها بیافریند و جسم انسان ها بسیار قوی تر از این باشد اما اینها کمال نیستند. حتی عمر بیشتر در دنیا به معنای کمال بیشتر نیست. چه بسا افرادی عمر طولانی داشته اما به کمال نرسیدند و یا افرادی عمر کوتاهی داشتند اما به بالاترین درجات نائل آمدند.

ادامه »

غذاهایی که برای پوست ضرر دارند

نوشته شده توسطرحیمی 24ام بهمن, 1396

 

رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت پوست دارد اما در حفظ زیبایی ظاهری پوست نیز نقش بسیار پُررنگی دارد. رژیم غذایی می‌تواند پوست و مو و ناخن را سالم و شاداب نگه دارد یا اینکه آن‌ها را خیلی زود پیر و فرسوده کند. اینکه می‌گویند شما همان چیزی هستید که می‌خورید، عین واقعیت است!

 

بنیات

البته لبنیات فواید خودش را دارد. تخم مرغ سرشار از پروتئین است، در حالی که شیر منبع خوبی از کلسیم است. اما نباید در مصرف آن‌ها زیاده روی کنید. مصرف زیاد لبنیات می‌تواند موجب بروز کیست‌های کوچک سفتی در زیر پوست شوند که دردناک بوده و مدت زیاد نیز باقی می‌مانند. این کیست‌ها معمولاً در گردن یا خط آرواره یا روی چانه پیدا می‌شوند. اگر زیاد لبنیات مصرف کنید، بدن شما مجبور می‌شود به سختی کار کند تا سموم را دفع کند و متأسفانه این کیست‌های ریز همین زمان بیرون زده و تا مدت‌ها روی پوست باقی می‌مانند.

کافئین

کافئین یکی از مواد غذایی است که هم فایده دارد و هم ضرر. به ازای هر مقاله‌ای که به شما توصیه می‌کند قهوه بنوشید، مقاله‌ی دیگری هم وجود دارد که می‌گوید از نوشیدن قهوه اجتناب کنید. اگر عادت به نوشیدن قهوه دارید پس باید بدانید اگر به پوستتان اهمیت می‌دهید باید مصرف آن را کمتر کنید. مشکل اینجاست که کافئین ما را هشیارتر و متمرکزتر می‌کند و ضمناً دهیدراته هم می‌کند. وقتی این اتفاق می‌افتد، ذخیره‌ی کلاژن بدن افت می‌کند و پوست ما قابلیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. اتفاق بعدی که می‌افتد این است که چین و چروک‌ها شروع به شکل گرفتن کرده و پوست دچار افتادگی می‌شود. بهتر است فنجان‌های قهوه‌تان را با لیوان‌های آب جایگزین کنید یا اینکه مصرف قهوه را به حداقل برسانید، مثلاً یک فنجان در روز!

ادامه »

دستاوردهای علمی پس از انقلاب

نوشته شده توسطرحیمی 21ام بهمن, 1396

 

سرعت پیشرفت علمی در ایران بر اساس گزارش محافل علمی بین‌‌المللی، 11 برابر سرعت متوسط رشد علم در جهان اعلام شده است.

 

انقلاب اسلامی در ایران، سرآغاز تحولی عظیم و فراگیر بود. تحولی که زوایای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و … را در نظر گرفته بود. در واقع انقلاب ایران نقطه عطفی بود برای خود کفایی و ایجاد استقلال همه جانبه، تا دستان غربی و شرقی را از مداخله در هر زمینه‌ای قطع کند. یکی از این حوزه‌ها که متخصصان داخلی تمام همت خود را به‌کار گرفتند تا در آن پیشرفت کرده و از زیر یوغ دستان بیگانه خارج شوند؛ بخش علمی بود.

پیشرفت‌ها در حوزه علوم و فناوری

با کمی تامل و نگاه به آنچه که در این چهل سال از علم و فناوری‌ها به‌دست آورده‌ایم، به سهولت تفاوت تکیه به علم و تخصص داخلی را با واردات علم و متخصصان خارجی متوجه می‌شویم. کشور ما تا پیش از انقلاب اسلامی، برای بسیاری از امور به کشورهای دیگر وابسته بود و اغلب فناوری‌های با متخصص خارجی به کشور وارد می‌شد تا علم و تخصص آن منحصر در دستان غرب بماند.

فناوری نانو، فناوری سلول های بنیادی، دستیابی به فناوری هسته‌ای، دستاوردهای حوزه هوافضا و حوزه داروهای پزشکی و … تنها گوشه‌ای از پیشرفت‌های علمی دوران انقلاب اسلامی ایران است.

دستاوردهای علمی ایران در سطح جهانی

در زمینه فناوری و تحقیقات “سلول‌های بنیادی” (Stem Cells) ایران اکنون، جزوء ۱۰ کشور برتر جهان محسوب می شود و محققان ایرانی توانسته اند پیشرفت های خوبی را در این زمینه داشته باشند.

در حوزه‌ی “فناوری هسته‌ای” (Nuclear technology)، ایران بعد از پیروزی انقلاب و به خصوص در سال های اخیر گام های بزرگی را برداشته است. این پیشرفت ها باعث شد تا در سال 2013، “بریتیش پترولیوم” با معرفی ۲۹ کشور فعال در زمینه‌ی هسته‌ای جهان، ایران را در رتبه‌ی بالاتری نسبت به هلند معرفی کند.

ایران با اینکه فعالیت خود در حوزه هوافضا را بسیار دیر آغاز کرد اما، اکنون موفق شده است در میان ۹ کشور صاحب چرخه کامل فناوری ماهواره در دنیا قرار گیرد.



حوزه “هوافضا” (Aerospace) یکی دیگر از حوزه هایی است که ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال های اخیر پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته است. ایران با اینکه فعالیت خود در این حوزه را بسیار دیر آغاز کرد اما، اکنون موفق شده است در میان ۹ کشور صاحب چرخه کامل فناوری ماهواره در دنیا قرار گیرد.

پیشرفت‌های پزشکی ایران بعد از انقللاب اسلامی و با تکیه بر متخصصان داخلی، یکی دیگر از موفقیت‌ها در زمینه تولید علم و فناوری است. همچنین تولید داروهایی خاص از جمله داروی مقابله با ایدز، تولید داروی درمان زخم پای دیابتی و تولید دارو برای درمان كم خونی بیماران تالاسمی برای نخستین بار در جهان از دیگر دستاوردهای دارویی مختص كشور به شمار می رود.(1)

نگرانی غرب از پیشرفت ایران

در دوران قبل از انقلاب اسلامی، عقب ماندگی علمی و فناوری در ایران، بسیار آزاردهنده بود و غلبه بر این عقب ماندگی و عبور از مرزهای علمی و همچنین دستیابی به پیشرفته‌ترین دستاوردهای بشری آرزوی ایرانیان شده بود. از همین جهت، یکی از اولویت‌های انقلاب اسلامی پیشرفت در زمینه‌های گوناگون و جبران عقب ماندگی‌های جهانی بود.

پیشرفت‌های علمی و دستیابی ایران به برخی از فناوری‌های نوین در سال‌های اخیر، به‌گونه‌ای حیرت‌انگیز است که غربی‌ها به شدت از آن ابراز نگران کرده و تحریم و اِعمال انواع فشارها را تنها راه چاره‌ی توقف و یا کاهش سرعت پیشروی ایران دانسته‌اند تا از ایجاد خودکفایی، استقلال و به قدرت رسیدن جمهوری اسلامی ایران جلوگیری کنند.

دانش پزشکی در ایران خصوصاً در حوزه‌هایی چون شبیه‌سازی حیوانات پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته و در ردیف اولین‌ها قرار دارد.

ادامه »

فايده بی نظير نوشيدن يک فنجان چای!

نوشته شده توسطرحیمی 1ام بهمن, 1396

 

پژوهشگران و محققان چینی در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که کافئین و تی نین در چای موجب افزایش مهارت های خلاقانه و شناختی فرد می شود.

در پی نتایج پژوهش های جدید، می توان گفت نوشیدن چای گرم باعث برطرف شدن اضطراب و ایجاد احساس اشتیاق در فرد می شود.

در واقع این مطالعات جدید ادعا کرده اند که مصرف چای موجب تمرکز و وضوح ذهنی می شود که در نتیجه آن خلاقیت ذهنی افزایش پیدا می کند.

یافته های جدید دانشگاه پرکینگ (Perking) پکن چین نشان می دهد که وجود عناصری همانند کافئین و تی نین (theanine) در چای که عامل موثری بر بهبود توجه و هشیاری هستند، می تواند چنین اثری را ایجاد کند.

پژوهشگران و روان شناسان این دانشگاه یافته های خود را بر یک گروه پنجاه نفری دانش آموز با سن متوسط 23 سالگی آزمایش کردند.

آنها پیش از شروع فرآیند پایش و نظارت، به نیمی از دانش آموزان یک لیوان آب و به نیم دیگر آنها یک فنجان چای سیاه داده اند. در این آزمایش مهارت های خلاقانه و شناختی هر دو گروه از دانش آموزان، مورد آزمایش قرار گرفت.

ادامه »

6دلیل برای همیشه خسته بودن

نوشته شده توسطرحیمی 25ام دی, 1396

 

بیشتر افراد دلیل خستگی بیش از حد و یا طولانی مدت را کار و یا یک روز پر مشغله می‌دانند. اما خستگی دائمی می‌تواند دلایل مختلف دیگری داشته باشد.

خستگی ناشی از کار معمولا باید با یک استراحت چند ساعته از بین برود و شادابی و سرحالی دوباره به انسان بازگردد. همچنین اگر یک دوره‌ی سخت و پر تلاشی را پشت سر گذاشتید، شاید کمی بیشتر از چند ساعت استراحت کردن نیاز داشته باشید.

برای از بین بردن اینگونه خستگی‌ها می‌توان در حدود 2 تا 3 هفته اقداماتی انجام داد که انرژی‌های از دست رفته را جایگزین کرد. در این 2 یا 3 هفته باید بیشتر استراحت کنیم، بیشتر با دوستان و خانواده خود وقت بگذرانیم و روابط اجتماعی را گسترش دهیم، غذاهای سالم‌تر و مقوی‌تر بخوریم، مایعات بیشتر بنوشیم، از ویتامین‌های مختلف و یا مولتی‌ویتامین استفاده کنیم (البته نه سرخود) و کارهای دیگری که می‌توانند باعث جایگزینی انرژی و مواد از دست رفته بدن شوند.

 

گلبول‌های قرمز اکسیژن را از ریه‌ها به سایر نقاط بدن منتقل می‌کنند و کمبود این

گلبول‌ها مشکل‌ساز خواهد بود.

 

 

اما اگر فردی به‌صورت مداوم، تمام طول روز احساس خستگی و بی‌حالی داشت و با استراحت کردن و انجام موارد بالا هم خستگی او رفع نشد، احتمالا مشکل از جای دیگری است و دکتر ساندرا آدامسون در این مورد می‌گوید: نیاز به مشاوره گرفتن و یافتن منشا این خستگی است. خستگی بیش از حد و مداوم می‌تواند نشانه‌ی یک بیماری و یا یک مشکل جدی باشد و نباید از کنار آن به راحتی گذشت. ما در این مقاله تبیان 6 دلیل برای احساس خستگی مداوم را معرفی خواهیم کرد.

ادامه »

9 فایده‌ی زیتون برای سلامتی

نوشته شده توسطرحیمی 25ام دی, 1396

 

خواص زیتون برای همه آشکار است. این میوه‌های کوچک فوق‌العاده، توانایی ایجاد تغییرات بزرگی را در سلامتی‌تان دارند، مهم‌ترین خاصیت آن که همه‌ی خواص دیگر را تحت شعاع خود قرار می‌دهد، حفظ سلامت قلب است.

 

1. زیتون‌ و سلامت قلب

زیتون‌ها سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع هستند. این اسیدهای چرب در واقع نوعی چربی هستند که موجب کاهش LDL (کلسترول بد) و در عین حال حفظ HDL (کلسترول خوب) می‌شوند. از طرفی خواص آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی پلی‌فنول‌های موجود در زیتون از استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن که از عوامل مهم ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی هستند، محافظت می‌کنند.
علاوه بر این‌ها شواهد درازمدت نشان داده است، افرادی که روزانه روغن زیتون فوق بکر مصرف می‌کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به حمله‌ی قلبی، فشارخون بالا و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلب و عروقی نسبت به افرادی که از این روغن استفاده نمی‌کنند، هستند.

 

2. زیتون‌ و بهبود جریان خون

ترکیبات گیاهی موجود در زیتون می‌توانند تولید اکسید نیتریک را افزایش دهند و در نتیجه عملکرد عروقی را با افزایش جریان خون به سمت عضلات شما بهبود بخشند. این اتفاق هم برای سلامت کوتاه مدت و هم درازمدت شما سودمند است، زیرا گردش خونِ بهتر همه چیز را تحت شعاع قرار می‌دهد؛ از دویدن در ورزشگاه گرفته تا کاهش خطر بیماری‌های مزمن.
علاوه بر این، برخی از انواع زیتون‌ها می‌توانند تا 25٪ از نیاز بدن شما به آهن را فراهم کنند. این ماده‌ی معدنی برای بدن بسیار مهم است زیرا به حمل و رساندن اکسیژن به اندام‌ها کمک می‌کند.

ادامه »

علائم و راه‌های پیشگیری از تب کریمه کنگو + اینفوگرافی

نوشته شده توسطرحیمی 8ام خرداد, 1396

 

   با شروع فصل گرما و افزایش حشرات ابتلا به انواع بیماری ‌های ناقل شیوع می‌یابد، تب کریمه کنگو از بیماری‌های ناقل حیوان به انسان است که از طریق کنه منتقل شده و بسیار خطرناک می‌باشد.                           

علائم و راه‌های پیشگیری از تب کریمه کنگو + اینفوگرافی
بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) با گزش یک کنه از خانواده Bunyaviridae منتقل می‌شود و گرچه میزبان اصلی آن حیوانات است، ولی موارد پراکنده آن در انسان نیز دیده می‌شود.

 

 این بیماری برای اولین بار در سال 1944 در شبه جزیره کریمه توسط دانشمندان روسی شناسایی شد و تب هموراژیک کریمه نام گرفت. در سال 1969 مشخص شد عامل تب خونریزی دهنده کریمه مشابه عامل بیماری است که در جریان اپیدمی سال 1956 در کنگو پیدا شد و ترکیب نام این دو منطقه علت نامگذاری این بیماری است.

 CCHF بیشتر در آفریقا، بالکان، خاورمیانه و کشورهای آسیای جنوبی دیده می شود. طیف وسیعی از حیوانات وحشی و حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و بز میزبان اصلی این ویروس هستند. پرندگان معمولا نسبت به ویروس مقاوم هستند؛ ولی شیوع آن در شتر مرغ و کشتارگاه های مرغ در آفریقا نیز دیده شده است.
 
***همه چیز از یک کنه شروع می شود
ویروس CCHF بر اثر گزش کنه و تماس با خون و بافت آلوده بوجود می آید. بیشتر قربانیان کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان و کشاورزان هستند.
 
 
***علایم و نشانه های بیماری
دوره نهفته بیماری بسته به عمق نیش کنه متفاوت است. در صورت گزش عمیق، دوره نهفته بین یک تا سه روز و حداکثر 9 روز است. اگر بیماری بر اثر تماس با خون یا بافت آلوده باشد، دوره نهفته پنج تا شش روز و حداکثر 13 روز است.
 
تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علایم تب خونریزی دهنده کنگو هستند.
 
در برخی بیماران افزایش ضربان قلب، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن کبد، خونریزی داخلی قابل مشاهده از روی پوست، نارسایی کبد و ریه نیز دیده می شود. داروهای ضد ویروسی تنها راه درمان بیماری هستند که به صورت خوراکی و وریدی استفاده می شوند.
 
علائم و راه‌های پیشگیری از تب کریمه کنگو + اینفوگرافی 
 

ادامه »