« در مرام عاشقان باید به خون کرد اقتدا (شیخ نمر)احکام عزاداری مطابق با فتاوای حضرت‌ آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای »

سالروز شهادت آيت الله حاج شيخ مرتضي نجفي بروجردي (ره)

نوشته شده توسطرحیمی 26ام مهر, 1393

دورود به ارواح مطهر همه كساني كه در روزگار غیبت و غربت ارزشهای اسلامی به ياري دين خدا قد علم می كنند ، مردانه می جنگند و مظلومانه به سوی معبود خویش پر می کشند تــا اسلام عزیز جاودان و ايران همیشه سرفراز سربلند گردد.

یادشان گرامی و راهشان پر رهرو باد. انشاالله

آیت الله شهید شیخ مرتضی نجفی بروجردی

شهید آیت الله شیخ “مرتضی نجفی بروجردی” در سال 1307 شمسی برابر با 1348 هجری قمری دیده به جهان گشود و یکم اردیبهشت 1377 هجری شمسی برابر با 23 ذیحجه سال1418 هجری قمری در نجف اشرف به شهادت رسید.

ایشان در بین الطلوعین هفدهم جمادى الاول سال 1348 هـ. ق در یک خانواده مذهبى به دنیا آمد.  وجه تسمیه ایشان به “مرتضى” به دو جهت مى باشد اول این که ساعاتى قبل از تولد، والده ایشان که بسیار عابده و زاهده بوده در خواب پیامبر اسلام (صل الله علیه وآله) و امیر المؤمنین (علیه السلام) را مى بیند که از والد ایشان مرحوم حاج شیخ “على محمد” سئوالاتى مى نمایند و حاج شیخ پاسخ می گوید و پس از اتمام سؤالها و بحث از زیر عباى مبارکشان طفل قنداق شده اى را به مرحوم حاج شیخ هدیه می نمایند و می فرمایند نامش “مرتضى"می باشد.

و جهت دوم این که ایشان در جوار مرقد مطهر امام على مرتضى (علیه السلام) متولد شده است .

پدر بزرگوارش شیخ “على محمد بروجردى ” یکى از مراجع تقلید شیعه بود و کتاب هاى توضیح المسائل، مناسک حج، انیس المقلدین، حاشیه عروة، کتاب الخمس از آثار وى مى باشد.

آیت الله مرتضی بروجردی پسر دوم اوست که از شاگردان برجسته آیت الله سید ابوالقاسم خویی بوده و تقریرات او را نیز نوشته است. مرحوم آیت الله شیخ ابوالحسن شیرازی داماد وی بود که سال‌ها امام جمعه مشهد بود. علاء الدین بروجردی  نیز نوادگان وی می‌باشند

ایشان از سن شش سالگى به کسب علم و دانش پرداخت مقدمات و سطوح را تحت نظر والد بزرگوار خود به پایان رساند و از محضر درس اساتید حوزه علمیه نجف اشرف هم بهره هاى فراوانى برد و به مقام شامخ مرجعیت رسید.

شهید آیت الله شیخ “مرتضی نجفی بروجردی”  موفق به تألیف تقریرات درس مرحوم سید ابوالقاسم “خوئى” در زمینه فقه و اصول در حدود چهل جلد شدند که شانزده جلد آن به نام مستند( العروة الوثقى) چاپ گردیده و فضلاء حوزه علمیه از آن استفاده مى نمایند.

سر انجام در سحر گاه بیست و چهارم ذى الحجه سال 1418 هـ. ق که مصادف با شب خاتم بخشى مولى الموحدین امیرالمومنین على (ع) و شب مباهله، به هنگام باز گشت از حرم مطهر از سوى مرد مسلحى مورد حمله قرار گرفته شد که آقا با فریاد ( الله اکبر) در مقابل درب مسجد ( قتله گاه ) بر زمین افتاده و همان جا به لقاء الله و دیدار معبود و معشوق اش شتافت پیکر پاک او را ( بنا به وصیت ایشان که فرموده بود : قبرم را در وادى السلام نزد دو قبر مطهر حضرت هود و صالح (ع) تعیین نمایید ) به خاک سپرده شد .

منبع: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد


فرم در حال بارگذاری ...