موضوع: "آیت الله مجتبی تهرانی"
نمازش را به صورتش بزنید!
نوشته شده توسطرحیمی 30ام خرداد, 1395درس اخلاق مرحوم آیتالله آقا مجتبی تهرانی؛همانا خداوند نمازها را در دوست داشتنیترین ساعات بر شما واجب گردانیده است؛ پس بعد از نمازهای واجب، حاجاتتان را از خدا بخواهید.
گزیدهای از بیانات مرحوم آیتالله آقا مجتبی تهرانی در کلاس درس اخلاق با موضوع «اهمیت دعا بعد از نماز» منتشر میشود.
دعای مستجاب بعد از نماز واجبروایتی از امام صادق علیه السلام است كه حضرت فرمود:«إنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَرَضَ عَلَیكُمُ الصَّلَوَاتِ فِی أَحَبِّ الْأَوْقَاتِ إِلَیهِ فَاسْأَلُوا اللَّهَ حَوَائِجَكُمْ عَقِیبَ فَرَائِضِكُم».همانا خداوند نمازها را در دوست داشتنیترین ساعات بر شما واجب گردانیده است؛ پس بعد از نمازهای واجب، حاجاتتان را از خدا بخواهید. در اینجا بحث دعای بعد از نماز و تعقیب را مطرح فرموده است. حالا من روی این نكته، نظر دارم و بحث خواهم كرد.چند روایت با یك مضمون است؛ هم از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و هم از امام صادق علیه السلام روایاتی داریم كه من یكی از آنها را میخوانم:«مَنْ أَدَّى لِلَّهِ مَكْتُوبَةً فَلَهُ فِی أَثَرِهَا دَعْوَةٌ مُسْتَجَابَةٌ».[4]هر كس نماز واجبی را بهجا آورد، در پی او دعای مستجابی دارد.در یک روایت دیگر دارد:«قِیلَ لِرَسُولِ اللهِ أی الدُّعَاءِ أسْمَعُ؟ قَالَ جَوفَ اللَّیلِ الآخِرِ وَ دُبُرَ الصَّلَوَاتِ المَكتُوبَةِ». از حضرت سؤال کردند کدام دعا زودتر به اجابت میرسد؟ مراد از «أسمع» شاید این باشد كه كدام دعا زودتر مستجاب میشود.حضرت در پاسخ فرمودند که از نظر زمانی، دعا در آخر شب و از نظر عملی، دعا بعد از نمازهای واجب.
فکر میکنی خدا خسته میشود؟ + صوت
نوشته شده توسطرحیمی 22ام خرداد, 1395
درس اخلاق مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی؛شیطان به ذهن انسان میاندازد كه: چقدر بگویم؟! یك دفعه دعا كردم، بس است، دو دفعه گفتم بس است یا اگر خدا میخواست بدهد تا حالا داده بود.گزیدهای از بیانات مرحوم آیتالله آقا مجتبی تهرانی در خصوص «نحوه دعا کردن در ماه مبارک رمضان» منتشر میشود:انسان نباید خالق را به مخلوق قیاس كند. قانون كلّیای داریم كه در روایات ما هم مطرح است كه در جلسة گذشته هم خواندم؛ این است كه خداوند خوش ندارد و اینكه مورد سخط هم هست كه اگر محتاج شدم و گره به كارم افتاد، ابتدا سراغ مخلوقی مثل خودم بروم؛ بلكه عكس آن است، دوست دارد كه اوّل به سراغ او بروی.چرا خدا عنایت نمیكند؟در اینجا مطلبی را طرح میكنم و بعد وارد مطلب دوّم میشوم و آن اینكه خیلی به خدا میگوییم: شما فرمودید كه وقتی گرفتاری برایت پیش آمد و حاجت داشتی اوّل پیش من بیا، چون من از این كار لذّت میبرم و دعا را مستجاب میكنم. حالا كه در خانة خدا رفتیم و گفتیم: خدایا! ما این گرفتاری و حاجت را داریم، امّا عنایت و مرحمت نفرمودند.
از تأثیر شغل و محیط آن بر روح خود چه می دانیم؟
نوشته شده توسطرحیمی 5ام خرداد, 1395 انسان به طور معمول، در چهار محیط روش میگیرد. این یادگیری از محیط خانوادگی شروع شده، در محیط آموزشی ادامه مییابد، در محیط سوم یعنی فضای رفاقتی و چهارمین محیط که محیط شغلی است، کامل میشود.
مرحوم آیت الله آقا مجتبی تهرانی درسلسله مباحثی با موضوع تربیت در محیط شغلی، شارع نسبت به آثار تخریبی و یا سازندگی این حرفهها بر روی روح انسانها نظر داشته است، لذا برخی از شغلها را مورد تحسین قرار داده است، چون برای انسان نقش سازندگی داشته و برخی از حرفهها را مذمّت کرده است، چون نقش تخریبی داشته است.
* تأثیر تربیت تدریجی است
روشهایی را که انسان یاد میگیرد، غالباً یا از طریق دیداری است، یا گفتاری و یا رفتاری. انسان معمولاً از این سه راه، روش میگیرد. یعنی این امور در قوه خیال انسان تأثیر میگذارد و انسان الگو برداری کرده و یک نوع رفتار را یاد میگیرد ، امّا این امر در صورتی است که آن عمل تکرار شود. اگر عملی تکرار شد، به تدریج برای انسان به صورت ملکه در آمده و ما اسم آن را «روش» میگذاریم. روش یعنی چه؟ یعنی همان ملکهای که بر اثر تکرار عمل برای انسان حاصل شده است.