« طرحهای گرافیکی به مناسبت ولادت امام موسی کاظم علیه السلام + تصاویر | هرگز نگویم كه دست مرا بگیر ،چو گرفته ای ز عنایت رها مكن! » |
بزرگترین نعمت های الهی از منظر قرآن کریم
نوشته شده توسطرحیمی 9ام آذر, 1393
کسانی که توفیق حرکت در مسیر پیامبران، صدیقان، شهدا و صالحان را پیدا کرده باشند به بزرگترین نعمتهای الهی دستیافتهاند و میتوانند به مقصد بالای انسانی دست یابند.
به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام آیت الله محمدی ری شهری در جلسه تفسیر سوره حمد این هفته که در مصلای بزرگ ری برگزار شد، با اشاره به این که محرومیت از هدایت خاص الهی منحصر به گناهانی مانند کفر، شرک و دروغ است، اظهار کرد:
گناهانی چون کفر، شرک، دروغ سبب میشود انسان از هدایت خاص الهی محروم شود، اما کسی که این گناهان را ترک کرده باشد با توفیق و هدایت خاص الهی به مقصد بالای انسانی میرسد.
وی با اشاره به انواع نعمتهای الهی افزود:
نعمت ظاهری همگانی، نعمت ظاهری ویژه، نعمت باطنی همگانی و نعمت باطنی ویژه چهار نعمت الهی هستند که نعمت باطنی ویژه زمینه به دست آوردن نعمتهای دیگر را نیز برای انسان فراهم میکند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام عنوان کرد: اگر شخصی نعمت دائمی یعنی نعمت باطنی ویژه را به دست آورد میتواند سه نعمت موقت ظاهری همگانی، نعمت ظاهری ویژه و نعمت باطنی همگانی را نیز به دست آورد.
وی با اشاره به نعمت پنداری یعنی نعمتی که انسان خیال میکند نعمت است اما در حقیقت نعمت نیست، بیان کرد: در آیه 72 و 73 سوره نساء خداوند میفرماید:” در میان شما کسانی حضور دارند که سست هستند و سایران را نیز به سوی سستی میکشانند و علامت آنها نفاق و دو چهره بودن آنها است"، مانند کسانی که هنگام حضور خود در جبهه به دلیل کشته نشدن درراه خدا تصور میکنند به آنان نعمت داده شده است درحالیکه اینگونه نیست.
وَإِنَّ مِنْكُمْ لَمَنْ لَيبَطِّئَنَّ فَإِنْ أَصَابَتْكُمْ مُصِيبَةٌ قَالَ قَدْ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَي إِذْ لَمْ أَكُنْ مَعَهُمْ شَهِيدًا * وَلَئِنْ أَصَابَكُمْ فَضْلٌ مِنَ اللَّهِ لَيقُولَنَّ كَأَنْ لَمْ تَكُنْ بَينَكُمْ وَبَينَهُ مَوَدَّةٌ يا لَيتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمًا(النساء/72-73)
آیت الله محمدی ری شهری با اشاره به کسانی که نعمت یافتهاند، گفت: نعمت یافتگان در صراط مستقیم کسانی هستند که از نعمتهای باطنی یعنی توفیق هدایت ویژه برخوردار شدند، نبوت، صدق، شهادت و صالح بودن از نعمتهای باطنی و توفیق هدایت ویژه الهی است.
وی با اشاره به آیه 69 سوره نساء افزود: خداوند در آیه 69 سوره نساء میفرماید:
وَمَنْ يطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيهِمْ مِنَ النَّبِيينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا(النساء/69)
” آنان که از خدا و رسول او اطاعت کنند البته باکسانی مانند پیامبران، صدیقان، شهیدان و شایستگان محشور میشوند، آنها کسانی هستند که خداوند به آنها لطف و عنایت کامل فرموده است و در بهشت چه نیکو رفیقانی دارند.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث در بیان معنی آیه 58 سوره مریم درباره مقام پیامبران گفت:
أُولَئِكَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيهِمْ مِنَ النَّبِيينَ مِنْ ذُرِّيةِ آدَمَ وَمِمَّنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ وَمِنْ ذُرِّيةِ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْرَائِيلَ وَمِمَّنْ هَدَينَا وَاجْتَبَينَا إِذَا تُتْلَى عَلَيهِمْ آياتُ الرَّحْمَنِ خَرُّوا سُجَّدًا وَبُكِيا(مريم/58)
پیامبران از ذریه آدم، نوح، ابراهیم، اسماعیل و از کسانی بودند که ما آنها را هدایت کردیم و برگزیدیم و خدا به آنها انعام و اکرام فرموده است که هرگاه آیات خدای رحمان بر آنها تلاوت میشد با گریه، از روی اخلاص و شوق به سجده میافتادند.
آیت الله محمدی ری شهری در پایان خاطر نشان کرد:
پیامبران بزرگترین و بالاترین توفیقها و هدایتها را کسب میکنند زیرا آنها با استفاده از وحی الهی درست ترین راه صراط مستقیم را در اداره جامعه به کار میگیرند.
پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام
فرم در حال بارگذاری ...