« چرا خدا بندگان را فراموش میکند؟ | درخواست جالب منبري مطرح از رئيس جمهور روحاني! + فیلم » |
دردانه اخلاق شهر
نوشته شده توسطرحیمی 17ام دی, 1395به مناسبت چهارمین سالگرد رحلت عالم اخلاق مرحوم آیت الله آقا مجتبی تهرانی نگاهی داریم به صحبتهای برخی از اساتید حوزه و علما درباره ایشان.
عامل ارتباط جوانان با خدا بود
حجت الاسلام صدیقی، امام جمعه موقت تهران: آیت الله مجتبی تهرانی شخصی معتقد و با اخلاص بود به طوری که زندگی خصوصی و بیرونی او فرقی با یکدیگر نداشت، زیرا روحیات ایشان بدور از تزویر و دورویی بود. ایشان برای نظام فردی پرفایده بود و هیچ وقت برای نظام هزینه و دردسر درست نکرد و همواره تلاش میکرد دلها را به هم نزدیک کند و عامل ارتباط جوانان با خدا بود.
شاگردان بزرگی تربت کرد
من افتخار میکنم که از آغاز دهه پنجاه، محضر این عالم بزرگوار در تهران حضور داشتم و در مدرسه فقه او شاگردی کردم. آیت الله آقا مجتبی تهرانی ۴۰ سال اندوختههای علمی و معرفتی خود را با الهام از آموزههای خود در خدمت مردم شریف قرار داد. مرحوم آیت الله آقا مجتبی تهرانی با اعتقاد کامل به آرمانهای امام (ره) ۴۰ سال تلاش کرد و شاگردان بزرگی را تربیت کرد.
در قلبها اثر می گذاشت
جاذبه شخصیتی آیت الله مجتبی تهرانی به این بود که وی برای جذب مردم به دین از معارف اهل بیت بهره میبرد و چون کلمات معصومان را طرح و اشاعه میداد از این رو در قلبها تاثیر میگذاشت. استاد از بدو نهضت حضرت امام (ره) در کنار ایشان بود و با اینکه مبارزات انقلابی و قرابتی که با حضرت امام راحل داشت، اما هیچگاه علاقمند نبود پست و مقامی داشته باشد.
مشکلات جوانان را در نظر داشت
حجة الاسلام علی محمدی: آیت الله تهرانی از اخلاص و تواضع درخور توجهی برخوردار بودند و به همین جهت نیز مردم شهر تهران ایشان را با جان و دل دوست میداشتند. غالب مباحثی که در جلسات اخلاقی این عالم مجاهد مطرح میگردید، حول محور مسائل و ضروریات مورد نیاز جامعه و مشکلات جوانان قرار میگرفت. آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) بحق از شاگردان برجسته و مورد وثوق حضرت امام (ره) بودند، که همواره چه در زمان حیات امام و پس از آن در خط ولایت ثابت قدم ماندند. ایشان فقیه، عارف، فیلسوف و معلم اخلاق بودند و کرسی درس خارجشان در تهران معروف بود.
عامه مردم از برکات وجودی اش متنعم می شدند
حجة الاسلام والمسلمین طائب: ایشان ازنظر علمی و فقهی ولایت ولی فقیه را پذیرفته و همچون انسانی متواضع و بیادعا هم در زمان امام (ره) و هم در زمان مقام معظم رهبری تبعیت از ولی امر و رهبری را واجب میدانست. ایشان به دلیل اینکه تربیت یافته خاص محضر حضرت امام (ره) بود، از نظرعلمی و فقهی به مراتب بالایی رسیده و بسیاری از ویژگیها و سجایای اخلاقی امام (ره) را سرمشق خود کرده بود. عمل کردن از روی وظیفه و تکلیف بدون توجه به امیال نفسانی خصیصهای بود که ایشان از امام فرا گرفته بود، لذا بدون در نظر گرفتن جایگاه و شأن والای فقهی و علمی خود، بر اساس احساس تکلیف در بین عامه مردم بویژه جوانان حاضر شده و از برکات وجودی و علمش دیگران را متنعم میساخت.
تمرکز بر تربیت جوانان داشت
آیت الله ضیاء الدین نجفی، تولیت مدرسه علمیه نبی اکرم صلی الله علیه و آله تهران: مرحوم حاج آقا مجتبی از نوادر روزگار و عالم متخلق به اخلاق اسلامی و موثر در هدایت نسل جوان جامعه بودند. ایشان به معنای واقعی کلمه روحانی، عالم، فقیه و متواضع بود و حضور مقام معظم رهبری در تشییع پیکر این عالم ربّانی و اقامه نماز بر ایشان کاشف از عظمت علمی و اخلاقی آن مرحوم است. بیتردید اثربخشی و تاثیر گذاری کلام نافذ ایشان در سطح جامعه ریشه در درجه والای اخلاص و بندگی ایشان داشت. یکی از ویژگیهای بارز حضرت حاج آقا مجتبی تهرانی توجه به نسل جوان و تمرکز بر تربیت این قشر از جامعه بود که روحانیت معظم باید در این عرصه از ایشان الگو بگیر و راه او را ادامه دهند.
آیتالله تهرانی دردانه اخلاق شهر بود
حجت الاسلام محمدرضا زائری از شاگردان آیت الله تهرانی: این مرد الهی جامعیت دارد؛ هم تقریرات فقهی امام (ره) را نوشته و فقیه است و هم درس اصول فنی و محکمی دارد. هم در اخلاق صاحب سبک است و تفصیلی که در اخلاق داده سابقه ندارد. از یک طرف تمام تأکیدش بر عقلانیت و فکر و محکمات است و از طرف دیگر موقع روضه و ذکر مصیبت که میشود، چیزی از توسل محکمتر نمیبیند. شور را نفی نمیکند اما مأموریت خود را درترویج شعور میداند.
آیت الله تهرانی را دردانه اخلاق شهر میگفتند؛ سلوکی عاشورایی داشت و عروجی عاشورایی؛ روح شیدا و بیقرارش نیز در ایام عزای سالار شهیدان و در آستانه اربعین حسینی از خاکدان عالم فانی به ملکوت اعلی پیوست. حاج آقای ما معصوم نیست، بیتردید پیش از او فراوان بودهاند نسخههایی مانند او که ما ندیدهایم، اما وقتی به او نگاه میکنیم تصویری از آنچه روایات برای مؤمن نقل کردهاند میبینیم، تصویری از آنچه برای اوصاف یک شاگرد امام صادق علیه السلام نوشتهاند، تصویری از التزام به مکتب اهل بیت علیهم السلام در اندیشه و عمل. ما که امام خمینی (ره) را درست درک نکردیم و سهم ما از او تنها تماشای جمالش بود، از پشت پرده اشک و میان شعارهای مردمی حسینیه جماران، اما آنچه از او خواندهایم و شنیدهایم در این مرد تماشا میکنیم.
وی پناهگاه فکری، معنوی و عاطی مردم بود
فرم در حال بارگذاری ...