« بیانات راه گشای رهبر انقلاب در خصوص انتخابات (1) | حکایت مال دنیا » |
انتخاب دوست به توصیه علما
نوشته شده توسطرحیمی 10ام دی, 1391از پیامبر (ص) اسلام پرسیدند با چه کسانی مجالست و همنشینی کنیم؟
فرمودند: با افرادی که دیدار آنان شما را به یاد خدا بیاندازد، سخنان شان بر علم شما بیافزاید و رفتار آنها آخرت را به یاد شما آورد.
همنشینی با دوستان و معاشرت با مومنان از دستورات الهی و شرع مبین اسلام است، چرا که در این گونه معاشرتها، به مباحث دینی، معرفتی، اجتماعی و… پرداخته میشود و بصیرت انسان افزایش می یابد، اما از سوی دیگر همنشینی با جاهلان و کم خردان مورد نهی اسلام است، چراکه انسان را به تدریج از معارف دینی دور میکند و او را در سراشیبی سقوط قرار میدهد.
آیت الله العظمی بهجت
با کسی نشست و برخاست کنید همین که او را دیدید به یاد خدا بیفتید، به یاد طاعت خدا بیفتد،نه با کسانی که در فکر معاصی هستند و انسان را از یاد خدا باز می دارند.
شهید ثانی
مرحوم شهید ثانی در کتاب منیةالمرید می فرماید: باید طلبه و دانشجو از معاشرت با افرادی که او را از مسیر تحصیل منحرف می سازند،خود داری نماید، زیرا ترک معاشرت با چنین افرادی از مهمترین وظایفی است که باید طلبه و دانشجو با اهتمام کافی آن را رعایت کند و بویژه که عمر خویش را به بطالت صرف می نماید،معاشرت نکند.
آیت الله رضا استادی
باید با کسانی طرح دوستی بیندازید که با خصوصیات یکدیگر سازش داشته باشید، یعنی در درجه اول متدین و نیز اهل مسجد و محافل دینی باشند، ثانیا در روش و منش باوقار و سنگین بوده و از نظر مادی متوسط و یا پایین تر از او باشند، اگر از سابق دوستانی داشته که این شرایط را ندارند، دوستی و معاشرت با آن ها را ترک کند، مگر این که آن قدر به خویش مطمئن باشد که می تواند در آن ها اثر بگذارد.
آیتالله مجتهدی(ره)
یکی از رموز موفقیت من، نداشتن رفیق است، به این معنی اگر طلبه ای ببیند داشتن دوست و رفیق ، نه تنها او را در درس و بحث کمک نمیکند، بلکه مانع تحصیلات او خواهد بود، چنین طلبه ای باید از رفاقت با این گونه دوستان خودداری کند و من چنین رفقایی نداشتم، زیرا امروزه کم پیش می آید که رفقای انسان،شرایط رفاقت را که در احادیث و روایات آمده است، رعایت کنند. یادم میآید وقتی بچه بودم سرم را می انداختم پائین و از خانه بیرون می رفتم، در حالیکه بچه های هم سن و سال من مشغول بازی بودند، وقتی هم بر می گشتم با کسی کاری نداشم و داخل خانه می شدم. الان هم که به این سن رسیده ام چنین رفقایی ندارم. البته رفیق خوب بهتر است از تنهایی، مقصود این است که رفیق خوب، که آدمی را در طی مراحل عالیه الهی کمک کند، کم است …
بعضی در روز قیامت فریاد میزنند: یا وَیلَتی لَیتَنی لم اَتَّخِذ فُلاناً خَلیلاً ( ای وای بر من ، ای کاش با فلانی رفیق نشده بودم) این نتیجه رفاقت با نا اهلان است. حضرت رسول(ص) فرمودند:
« المَرءُ عَلی دینِ خَلیله، فَلیَنظُر اَحَدکُم من یُخالِل»
هرکسی بر دین دوستش است، پس باید آدمی نگاه کند با چه کسی دوست می شود.
منبع:
دوست خوب بزرگترین نعمت.به وبلاگمون سر بزنید با موضوع آداب قرائت جدید قرآن که توسط وهابیون ابداع شده به روزیم سر بزنید و نظر بدهید.خوشتون میاد
فرم در حال بارگذاری ...