موضوع: "شیعه( امامیه)"
حدیث امام زمان(عج) درباره لغزشهای شیعیان
نوشته شده توسطرحیمی 28ام دی, 1397
وَ عَنْهُ علیه السلام:
فَإِنـّا یُحیطُ عِلمـُنا بِأنْبـائِکُمْ، وَلا یَعْزُبُ عَنّا شَى ءٍ مِنَ أخبارِکُمْ وَ مَعْرِفَتِـنا بَالِزَّلَلِ الَّذى أصابَکُمْ.
امام عصر علیه السلام فرمود: براستى که علم ما بر اوضاع شما احاطه دارد و هیچ چیز از احوال شما بر ما پوشیده نیست و نسبت به لغزشهایى که از شما سرمى زند شناخت داریم.
[بحارالانوار ۵۳: ۱۷۵.]
دانلود کتاب المراجعات
نوشته شده توسطرحیمی 25ام مرداد, 1396
المُراجعات کتابی درباره اثبات حقانیت شیعه و امامت امام علی علیه السلام بلافاصله پس از پیامبر است. این کتاب مجموعه نامههای مبادله شده میان سید عبدالحسین شرف الدین، در لبنان و شیخ سلیم البشری، عالم اهل سنت مصری است. در این کتاب دلایل متعدد امامت علی علیه السلام از قرآن و روایاتی که در منابع اهل سنت بوده و مورد قبول آنهاست بیان شده و ابهاماتی که برای اهل سنت در این زمینه وجود دارد به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفته است.
مقدّمه آقاى سيد محمد تقى حكيم بر کتاب المراجعات
من هم اكنون در برابر كتابى پر ارزش ، اثر مؤ لفى بزرگوار قرار دارم كه در ميان اكثر محققان مباحث اعتقادى ، حق استادى و تقدم دارد.
مجمع علمى منتدى النشر از من خواسته است كه با نوشتن مقدمه اى ، برخى از مضامين كلمات علمى آن را روشن سازم . سپس پيرامون ارزش كتاب و امتيازات ويژه آن ، شرحى بنگارم . و از آن پس ، از شخصيت بزرگ مؤ لف كتاب ، سخن بگويم . با اينكه خود را شايسته اين كار پر ارج نمى دانم ، ولى نظر به تصويب مجمع علمى ، چاره اى جز اطاعت ندارم .
مقدمه اى كه بتواند مفاهيم پاره اى از اصطلاحات كتاب و اهميت مباحث آن را روشن سازد، به گروهى از اساتيد علم اصول فقه بازگشت مى كند، و ناگزيريم براى روشن ساختن قسمتى از مفاهيمى كه در كتاب آمده ، و مؤ لف كتاب را مطابق اصطلاحات آنان نگاشته است ، بياوريم .
نخستين چيزى كه با آن مواجه مى شويم ، اسم كتاب ((نص و اجتهاد)) است . بايد ديد منظور مؤ لف از ((نص )) چيست و از كلمه ((اجتهاد)) چه را اراده كرده است ؟ و تركيب آنها ((نص و اجتهاد)) چه چيزى را بازگو مى كند؟
استادان فن در پاسخ سؤ ال از ((نص )) مى گويند: ((نص )) دليل لفظى مبتنى بر حكم شرعى است كه از راه قطع ، صدور آن از شارع مقدس مسلم باشد يا اينكه ظنّ معتبر شرعى يا عقلى است ، خواه اين ظن از كتاب (قرآن ) يا سنّت (گفتار پيغمبر و ائمّه طاهرين - عليهم السّلام - ) سرچشمه گرفته باشد.
مسلم است كه مؤ لف ، از ((نص )) چيزى غير از مفاد اين تعريف را قصد نكرده است . چنانكه از خلال مباحث كتاب ، آشكار مى گردد.
اما ((اجتهاد)) چيست ؟ علماى اصول فقه ، پاسخهاى مختلفى داده اند كه مضمون غالب آنها يكى است . آنچه از كلمات آنها به نظر مى رسد اين است كه در اين خصوص ، دو اصطلاح دارند و يكى اخص از ديگرى است :
((اجتهاد)) به مفهوم عام خود، در نظر آمدى (24) به كار بردن تمام كوشش در جستجوى ظنّ به چيزى از احكام شرعى است ؛ به طورى كه جوينده احساس كند از نيل به زايد بر آن عاجز است ))(25) .
نامه حضرت امام رضا (علیه السلام) به شیعیان
نوشته شده توسطرحیمی 13ام مرداد, 1396
بسم الله الرحمن الرحیم ای عبدالعظیم! سلام گرم مرا به دوستدارانم برسان و به آنان بگو: در دلهای خویش برای شیطان راهی نگشایند. و آنان را به راستگویی در گفتار و ادای امانت و سکوت پرمعنا و ترک درگیری و جدال در کارهای بیهوده و بی فایده فراخوان. و به صله رحم و رفت و آمد با یکدیگر و رابطه گرم و دوستانه با هم دعوت کن، چرا که این کار باعث تقرب به خدا و من و دیگر اولیاء اوست. |
وارث
امام شناسى از ديدگاه امام هشتم عليه السلام
نوشته شده توسطرحیمی 7ام مرداد, 1396
حضرت ابوالحسن على بن موسى الرضا عليه السلام در سال 148 ه . ق، در روز يازدهم ذىقعده در مدينه ديده به جهان گشود .پدر بزرگوارش حضرت امام موسى بن جعفرعليه السلام و مادر مكرمه اش به نام هاى نجمه خاتون، ام البنين، سكينه نوبيه و تكتم ناميده مىشود كه بعد از تولد فرزندش، از طرف امام كاظم عليه السلام «طاهره» نام گرفت.
آن حضرت در دوران امامت 20 ساله خويش (183 - 203) با سه تن از حكمرانان مستبد عباسى، يعنى هارون الرشيد (ده سال)، محمد امين (پنجسال) و مامون (پنجسال آخر عمر) معاصر بود . امام رضاعليه السلام در آخر ماه صفر 203 ه . ق در سن 55 سالگى بوسيله مامون، مسموم و در سناباد نوقان كه امروزه يكى از محلات مشهد مقدس بحساب مىآيد، به شهادت رسيد و در محل مرقد فعلى به خاك سپرده شد .
به بهانه شهادت آن امام همام، برآنيم كه امامت و ولايت را از منظر و ديدگاه آن حضرت به تماشا بنشينيم . آنچه در پيش رو داريد گامى است در اين راه .
ضرورت امامشناسى
از بزرگترين، خطرناكترين و شكننده ترين انحرافاتى كه در جامعه اسلامى رخ داد، انحراف از مسير امامت بود . اگر جامعه بعد از پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله جايگاه امامت را شناخته بودند، امامت و خلافت را در حد نمايندگى قبيلهاى و قومى و حداكثر رهبرى سياسى، تنزل نمىدادند و اجازه نمىدادند كه كسانى بر آن جايگاه تكيه بزنند كه هيچ گونه شايستگى و لياقت در وجود آنها نبود .
چرا شیعه جعفری هستیم؟
نوشته شده توسطرحیمی 27ام تیر, 1396شیعه واقعی کیست؟
نوشته شده توسطرحیمی 30ام دی, 1395امام صادق علیه السلام در مورد مشخصات شيعه واقعي میفرمایند:
1) «من عفه بطنه»؛ حرام نخورد، عفت بطن داشته باشد، وسواس داشته باشد در حلال و حرام.
2) «و فرجه»؛ فرجش هم عفت داشته باشد. زنا نکند، گناه نکند، دامنش را آلوده نکند.
3) «و شده الجهاده» جد و جهدش هم در عبادت زیاد باشد. به فکر نماز اول وقت، نماز شب، نماز جماعت، خمس، مکه باشد.
4) «و العمل الخاف»؛ و هر کاری که میکند برای خدا بکند نه برای ریا. مسجد میسازد برای خدا، بیمارستان میسازد برای خدا.
5) «و رجا الثوابه»؛ امید ثواب هم داشته باشد. عبادت کند امید هم داشته باشد که خدا ثواب میدهد.
6) «و خاف العقابه»؛ از عقاب خدا هم بترسد.
اگر چنین انسانی دیدید که این صفات را دارد، شیعه امام صادق علیه السلام است.
نیروهای امنیتی وارد منزل شیخ عیسی قاسم شدند
نوشته شده توسطرحیمی 1ام دی, 1395علمای بحرین خواستار حرکت تمام مردم به سمت الدراز شدند+ تصاویر
عضو مجلس علمای بحرین از حرکت مردم بحرین به سمت روستای الدراز خبر داد و تاکید کرد که هم اکنون مردم در اطراف روستای الدراز با نیروهای امنیتی درگیر شده اند.
به نقل از پایگاه خبری مرآة البحرین، نیروهای امنیتی رژیم آل خلیفه بعد از نزدیک شدن به منزل «شیخ عیسی قاسم» رهبر شیعیان بحرین اقدام به شلیک گازهای اشک آور کردند.
این پایگاه خبری، گزارش داد که نیروهای امنیتی بحرین به منزل شیخ عیسی قاسم وارد شدهاند.
در همین رابطه فعالان بحرینی از مردم این کشور درخواست کردند تا برای حمایت از شیخ عیسی قاسم به سمت منزل وی بروند.
فعالان بحرینی اعلام کردند که تمامی ورودیهای شهرک «الدراز» (محل سکونت شیخ عیسی قاسم) بسته شده و تجهیزات نظامی بیشتری به این منطقه اعزام شده است.
همزمان برخی از منابع، گزارش دادند که نیروهای امنیتی بعد از متفرق کردن تحصن کنندگان در اطراف منزل شیخ عیسی قاسم منزل این عالم بزرگ دینی را به محاصره خود درآورند.
علمای بحرین از کلیه مردم این خواستهاند تا هرچه سریعتر به سمت منزل شیخ حرکت کرده و از او محافظت کنند و در همین راستا تعداد زیادی از جوانان به سمت منطقه الدراز حرکت کرده و در اطراف این منطقه با نیروهای امنیتی درگیر شده اند، نیروهای امنیتی آل خلیفه مردم را به شدت سرکوب می کنند.
عمارنامه
اضطرار امام زمان...
نوشته شده توسطرحیمی 15ام آذر, 1395
وقتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می آیند نمی گویند: من فرزند امام حسن عسگری و نرجس خاتون هستم بلکه می گویند: «یا اهل العالم ان جدی الحسین قتلوه عطشانا» تا آن زمان که امام ظهور کنند، سیدالشهدا بین المللی می شوند و تمام عالم ایشان را شناخته اند.
رنج هایی که شیعه به ما می دهد دشمنان ما به ما نمی دهند!
نوشته شده توسطرحیمی 2ام آبان, 1395استاد انصاریان؛
خداوند طبق آیۀ شریفه ای در سوره مبارکه توبه اعلام فرمودند:
که من اهل خلف وعده نیستم.
پیامبر خدا صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند:
که ما دنیا را زندان مؤمن قرار دادیم. مومنان همیشه در این دنیا در حال امتحان هستند.
از اینکه مومن هستید خاطرتان جمع نشود که دچار تهمت، آزار و بلا و مصیبت و رنج نشوید.
هیچ پیغمبر و امامی با خاطر و خیال راحت زندگی نکرده است.
امام صادق علیه السلام به واسطه پسرعمو هایش چندین بار دستگیر و به زندان افتادند.
امام باقر علیه السلام ازطرف اقوامشان مورد آزار و اذیت قرار می گرفتند.
امام صادق علیه السلام می فرمایند:
رنج هایی که شیعه به ما می دهد دشمنان ما به ما نمی دهند.
وارث/سخنرانی استاد انصاریان در مسجد و حسینیه همدانی ها تیر 93
شیعه در گذر تاریخ
نوشته شده توسطرحیمی 28ام شهریور, 1395
شیعه در گذر تاریخ
مقرر:سبحانی تبریزی، جعفر
حاشیه نویس:بینش، عبد الحسین
عناوین اصلی کتاب شامل:
رسول خدا صلی الله علیه و آله در امر رسالت و تثبیت پایه های نهضت خویش، رنج بسیار کشید؛ هرچند گردباد سهمگین توطئه دشمنان، همواره بر نهضت و شریعت ایشان محیط بود، اما سنت الهی بر آن بود تا از افول نور خویش جلوگیری کند و آن را از شر مشرکان و منافقان حفظ نماید. از طرفی امت اسلام نیز پس از رحلت رسول خدا صلی الله ذعلیه و آله مانند همه امت ها مشمول سنت ابتلا و آزمایش شد تا نشان دهد که مردم، چگونه اراده و اختیار خود را به کار می گیرند و با تمسک به ابزار هدایت، خود را از فتنه ها می رهانند و کدام یک مدال افتخار امت ناجیه را به گردن می آویزند.؛ فصل اول: ریشه تشیع و تاریخ پیدایش آن؛ فصل دوم: فرض های خیالی درباره تاریخ تشیع؛ فصل سوم: شیعه در دوران اموی و عباسی