« بصیرت ما بصیرت عباسی نیست | روبروی گنبدت هر قامتی تا میشود » |
یقیناً خدا از ما خواهد پرسید: چرا این فرد را انتخاب کردی؟
نوشته شده توسطرحیمی 10ام اردیبهشت, 1396
عالمان دینی که در مساجد و منبرها، به این پرسش مهم الهی در روز قیامت نمیپردازند، در واقع دارند مردم را به گمراهی سوق میدهند! حدود 30 سال در این کشور کار شده که به انتخابات، دینی نگاه نشود! چه کسانی از نگاه دینی مردم به انتخابات ضرر میکنند؟ «انگیزۀ دینی» مردم برای «حضور» در انتخابات و «تشخیص اصلح» را بالا ببرید. به مردم بگویید: این یک «آموزۀ دینی» است که هر کاری در دنیا انجام دهیم، روز قیامت باید جواب بدهیم؛ و مسألۀ انتخابات هم مهمتر از بسیاری از کارهای دیگر است. دانلود صوت مدت: 55دقیقه |
سخنرانی استاد پناهیان در دومین جلسه از مبحث «انتخابات و امتحانات سیاسی جامعه» در بقعۀ شیخ طرشتی:
- دین عامل قدرتمندی برای ایجاد انگیزه در مردم برای شرکت در انتخابات و انتخاب صحیح است و انسان را در تشخیص درست راهنمایی میکند. ولی متأسفانه در جامعۀ ما، قدرت تأثیرگذاری دین در انگیزۀ شرکت در انتخابات، و در انتخاب بهتر، بهشدت نادیده گرفته میشود.
- نزدیک سی سال در این کشور کار شده که به انتخابات، دینی و معنوی نگاه نشود. باید دید اگر به انتخابات، دینی نگاه کنیم، چه کسانی ضرر میکنند؟
- چه کسانی میگفتند «دین را در سیاست دخالت ندهید، و قداست را در مسائل سیاسی وارد نکنید»؟ کسانی که میخواستند سوء استفادههای خاص خود را بکنند. چون میدیدند اگر مردم با انگیزۀ دینی و عمل به تکلیف شرعی در انتخابات شرکت کنند، لابد انتخابی میکنند که به تکلیف شرعی نزدیکتر است. و آنها ناکام خواهند ماند.
- حتی اگر برخی منافقانه از دین سوءاستفاده کنند، ما نباید دین را به عنوان یک عامل انگیزهبخش و راهنماییکننده برای انتخابات حذف کنیم. بالاخره مردم خودشان کمکم قدرت قضاوت و رشد سیاسی پیدا میکنند و نمیگذارند این مدعیان از دینگرایی مردم سوءاستفاده کنند.
- مسلماً یکی از وظایف مهم دینی ما، این است که با انتخابات چگونه برخورد میکنیم؟ انگیزۀ شرکت ما در انتخابات چیست؟ بهخاطر خداست؟ خدا چقدر در تصمیمگیری ما برای نوع انتخابمان مؤثر است؟
- حضرت امام(ره) میفرمود: در ایام انتخابات، طلاب و علما کارهای خود را رها کنند و به انتخابات بپردازند و مردم را هوشیار کنند(صحیفه امام/15/16) یعنی ایشان اینرا یک وظیفۀ دینی میدانستند.
- سعی کنید انگیزۀ دینی مردم را برای حضور در انتخابات و برای تشخیص اصلح، بالا ببرید. به مردم بگویید: این یک آموزۀ دینی است که هر کاری در دنیا انجام دهیم، روز قیامت باید جواب بدهیم؛ و مسألۀ انتخابات هم مهمتر از بسیاری از کارهای دیگر است، مگر میشود در اینباره سؤال نکنند؟! آیا خدایی که از رفتارهای کوچک و شخصی ما سؤال میکند؛ از رفتار ما در عرصۀ سیاسی اجتماعی سؤال نخواهد کرد؟! آیا خدا روز قیامت از ما نمیپرسد چرا این فرد را انتخاب کردی؟! یقیناً میپرسد. باید ببینیم پیش خدا چه جوابی داریم؟
- عالمان دینی که در مساجد و منبرها به این پرسش الهی در روز قیامت نمیپردازند در واقع مردم را به گمراهی سوق میدهند. اگر منِ طلبه بخشی از سؤالاتی که خدا روز قیامت از مردم میپرسد را پنهان کنم، عامل گمراهی مردم خواهم شد. هم اصل حضور و هم نحوۀ حضور در انتخابات در روز قیامت سؤال خواهد شد. کسی حق ندارد صرفاً به میل خودش و بدون حجت شرعی به کسی رأی بدهد. آنهم برای امر مهمی مثل ریاستجمهوری!
- شما هرجایی دربارۀ هر کاندیدایی صحبت کنید، اگر صحبت شما ناروا باشد و دیگران را در تشخیص به گمراهی بیندازید، خدا روز قیامت مؤاخذه خواهد کرد، مؤاخذهای خیلی سنگینتر از اینکه مثلاً ازدواج یک دختر و پسر جوان را بههم بزنید. و اگر شما برای انتخاب بهترِ یک رئیس برای جامعه، تلاش کنید، یقیناً ثوابش خیلی بیشتر از تلاش در جهت انتخاب یک همسر خوب برای یک جوان است.
- ما باید بار دیگر به اجر تلاش خاصلانه برای انتخابات، معنوی نگاه کنیم. کمک به یک مظلوم یا محروم چقدر ثواب دارد؟ حالا اگر شما به رفع ظلم و محرومیت در کل جامعه کمک کنید چقدر بیشتر ثواب دارد! اصلاً مقدرات فرزندان ما به همین اقدامات ما وابسته است. این مسائل واقعیت دارد و روز قیامت خدا از ما میپرسد! بیایید از عینک معنویت به اینها نگاه کنیم.
- خیلیها جرأت نمیکنند این واقعیت را به مردم بگویند که خدا روز قیامت سؤال میکند که به چه کسی رأی دادی. ولی این واقعیت دارد! رأی دادن یک امر دلبخواهی و از سرِ هوی و هوس نیست! واقعاً باید بین خودت و خدای خودت تشخیص داده باشی که «این فرد برای مملکت مفیدتر است» البته ممکن است تشخیص تو درست نباشد، ولی باید به اندازۀ توان خودت، بررسی کرده باشی.
بیان معنوی
احسنت
زیبا بود
http://bazigaran-haghighi.kowsarblog.ir/
1396/02/10 @ 23:52
فرم در حال بارگذاری ...