نقش دولت کلیدی است، فعالیتهای اقتصادی در شرایط فعلی هرچه زودتر باید آغاز شود، توانایی ایجاد ثروت بالقوه موجود است و شاید بتوان گفت امکانات تولید در کمتر نقطهای از جهان به مثابه ما وجود داشته باشد.
متن یادداشت اختصاصی تسنیم به قلم دکتر هادی ایمانی حقوقدان و استاد دانشگاه با عنوان «اقدام و عمل یعنی چه» به شرح ذیل است:
در اصطلاح مرحله «تصمیمسازی» مقدمه ای است برای «تصمیمگیری» یعنی اول کارشناسان بررسیهای لازم را در کاری انجام میدهند و پیشنهادهای خود را به مدیر، مافوق ارائه مینمایند تا مدیر تصمیمگیری نماید. اما در «اقدام» حسب آنچه که در فرهنگهای لغت آمده است، اقدام به معنی شروع کار است و «عمل» انجام کار و ساختن و تلاش و کوشش را در پی دارد.
آنچه مسلم است فرمایش رهبر معظم برای اقتصاد مقاومتی با بهکارگیری این عبارت شاید اعلام این موضوع است که از مرحله بررسیها و تصمیمگیری گذشتهایم و باید هرچه زودتر دست به کار ساختن بزنیم و مردم منتظر نتایج و پیامدهای این تلاش و کار هستند.
بسیار روشن است که مجریان و همه دستاندرکاران با اراده مردم که ارادهای است الهی، توامان باید بسازند تا ساختن و تلاش ملی فعال شود.
سوال این است که آیا بسترها و زمینههای کار فراهم است؟
در بند 12 اصل سوم قانون اساسی آمده است که پیریزی اقتصاد صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینههای تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه و در اصل دوم - بند ب آمده است که استفاده از علوم و فنون و تجارب پیشرفته بشری و تلاش در پیشبرد آنها از وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران است.
مهیا نمودن این بسترها که زمینه همکاری و مشارکت عامه مردم را در پی دارد از مسئولیتهای مهم دولتها است تا با تقسیم وظایف و تعیین مسئولیتهای بخشهای مختلف دولت و بخشهای تعاونی و خصوصی بتوانند در خور استطاعت خود وارد بازار کار شوند.
امکاناتی که شروع فعالیتها موکول به آنها است و این امکانات در دست اشخاص نیست، دولت باید با بهکارگیری همه زمینهها در جهت اهداف اقتصاد مقاومتی تلاش ویژه کند.
این تلاش ویژه، بخشی در رفع موانع کسب و کار است، بخشی در زمینه ایجاد تسهیلات است، بخشی مربوط به امکانات خاصی است که باید در اختیار داوطلبان کار و تلاش گذاشته شود و بالاخره اصلیترین مسئله سودآور بودن کار و تلاش بخشهای خصوصی که موتور محرک است.
نگاه جامع دولت در این گونه امور و فراهم آوردن این زمینهها محتاج طرحها و برنامههایی است که توسط کارگروههای تخصصی دولت و مجلس شورای اسلامی باید پیریزی شود.
نیروی انسانی فراوان و محتاج کار و سودآور بودن، قطعا اهداف مهمی را برای نیل به اقتصاد مقاومتی فراهم میکند.
نقش دولت نقش کلیدی است، فعالیتهای اقتصادی در شرایط فعلی هرچه زودتر باید آغاز شود، توانایی ایجاد ثروت بالقوه موجود است و شاید بتوان گفت امکانات تولید در کمتر نقطهای از جهان به مثابه ما وجود داشته باشد.
همه اندیشمندان و فرهیختگان و صاحبنظران و اقتصاددانان باید راه را نشان دهند و اولویتها را اعلام نمایند تا با ارائه طریق و جمعبندی کارگزاران و متولیان هر چه زودتر تکالیف مردم خصوصا بخش خصوصی تعیین گردد و افق روشن کار و تلاش ترسیم شود.
قطعا تقسیمبندی امور در بخش صنعت، کشاورزی و خدمات با تقسیمات انبوه زیرمجموعه آنها به تفکیک باید از طریق رسانهها برای مردم تبیین گردد تا با اطلاعرسانی دقیق و به موقع فرصتها از دست نرود.
فردا دیر است همین امروز باید از بهترین فرصتهای در اختیار بهرهبرداری نمود، موقعیت ژئوپولتیک، آب و هوای چهارفصل، ارتباط با دریاهای آزاد، معادن بینظیر غیر از نفت و گاز و نیروهای متخصص همه و همه نوید یک شروع فعالیتهای اقتصادی را در سال جدید میدهد و دولت خدمتگزار بزرگترین و کلیدیترین نقش را برعهده دارد.
مردم از بیکاری و تورم و رکود در رنج بسر میبرند، زمان خروج از این بحران با برنامه و طرحها محتاج یک تصمیمگیری درست با اهداف بلند است.
خیلی از برنامههای اقتصادی در بخشهای مختلف صنعت و کشاورزی و خدمات در دنیا اجرایی شده است بسیاری از آنها با فرهنگ و موقعیت اقتصادی ما مغایرتی ندارد و به عبارت دیگر لازم نیست آنها را کشف کنیم. به سرعت میتوان آنها را در کشورمان اجرایی نمود و این کار مستلزم اراده ملی است. این اراده و پای کارآمدن با شهامت و شجاعت روند منفی رکود و تورم را معکوس خواهد نمود. این اراده اول در دست دولت مردان است که البته همواره با مشارکت جدی مردمی محقق خواهد شد.
بهرهبرداری از فناوریها و تکنولوژی کاری است مهم و در خور توجه برای همه آحاد مردم که انشاءالله تلاش را مضاعف و بهرهبرداری را چند برابر خواهد نمود. استعداد بینظیر این ملت با تشویق و تدبیر دولت کارساز و بیبدیل است.
برای روشن شدن نقش تکنولوژی و استفاده از فناوری روز بهتر است مثالی در صنعت خودروسازی داشته باشیم.
مسئله آلایندگی یک معضل بزرگ اجتماعی در کلانشهرها است
آثار زیانبار آن بر زندگی مردم سایه افکنده است و زنان و مردان و کودکان در یک مسیر تدریجی مبتلا به انواع بیماریهای صعبالعلاج میشوند.
از سوی دیگر گزارشهای رسمی حاکی است که تعویض موتورهای خودروهای فعلی با موتور ZED ایجاد کمترین تغییرات در خط تولیدهای حاضر موتورهای موجود است.
آیا میخواهیم منبع آلودگی را در صنعت خودرو تغییر و تبدیل کنیم و از این معضل بزرگ با کمترین هزینه رهایی یابیم؟!
این مثال یک نمونه اقدام و عمل است.
به امید اقدام و عمل در همه ارگانها و سازمانها برای موارد مشابه در تحقق اقتصاد مقاومتی.
انتهای پیام/