« آموختن خاموشى از حيوانات | پایه های ایمان و کفر کدامند ؟ » |
رذیلت : شرک
نوشته شده توسطرحیمی 19ام مهر, 1391این صفت ناپسند، از زشت ترین رذایل است، بلکه هیچ صفت ناپسندی حتّی کفر و الحاد به پستی آن نیست، زیرا کفر، ستم ملحد بر نفس خویش است، اما «ظلم عظیم» ظلم به خدای متعال و قائل شدن مقام خدایی برای چیزهایی نظیر سنگ، درخت، انسان ناتوان و حتّی حیوان است. مقام خداوند والاست و از آنچه شرک پیشگان میگویند، مبرّاست. از اینرو، خدا، شرک را «ظلم عظیم» خوانده است. خدای متعال میفرماید:
«وَإِذْ قَالَ لُقْمَانُ لِابْنِهِ وَهُوَ يعِظُهُ يا بُنَي لَا تُشْرِكْ بِاللَّهِ إِنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظِيمٌ»(لقمان/13)
و آن هنگام، لقمان در مقام اندرز به پسرش گفت: پسرم به خدا شرک مورز که ستمی بزرگ است.
این صفت ناپسند، زمینه آمرزش را از بین میبرد و هر کس مشرک بمیرد، خدا، او را نمیآمرزد و دلیلش، چنان که از قرآن فهمیده میشود، عدم قابلیت اوست. خدای متعال میفرماید:
«إِنَّ اللَّهَ لَا يغْفِرُ أَنْ يشْرَكَ بِهِ وَيغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَنْ يشَاءُ وَمَنْ يشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرَى إِثْمًا عَظِيمًا»(النساء/48)
همانا خدا از شرک ورزیدن به او در نمیگذرد و بجز شرک، هر گناه دیگری را برای هر کس که بخواهد میبخشد.
به طور خلاصه، فرد مشرک از همه چیز ساقط است. خدای متعال میفرماید:
«… وَمَنْ يشْرِكْ بِاللَّهِ فَكَأَنَّمَا خَرَّ مِنَ السَّمَاءِ فَتَخْطَفُهُ الطَّيرُ أَوْ تَهْوِي بِهِ الرِّيحُ فِي مَكَانٍ سَحِيقٍ»(الحج/31)
… و هر کس به خدا شرک ورزد، مانند آن است که از آسمان درافتد و مرغان، بدنش را با منقار بربایند یا بادی تند او را به مکانی دور در افکند.
صفحات: 1· 2
فرم در حال بارگذاری ...