« چرا فقط از خدا یاری می خواهیم؟ | پدرهایی که عید به خانه نرسیدند +عکس » |
شاخصههای انقلابیگری و خطر انحراف نظام
نوشته شده توسطرحیمی 26ام اسفند, 13941 ـ ایستادگی و ثبات در اصول انقلاب اسلامی
2 ـ پایبندی و پاسداری به ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی
3 ـ پایبندی به رفتار و گفتار امام و ایستادگی در برابر تحریف خط امام
…
مقام معظم رهبری در ماههای اخیر در عین تأکید بر حفظ روحیات انقلابی شاخصههای آن را نیز به درستی تبیین نموده و باب تلاشهای دشمنان بیرونی و همفکران داخلی آنها جهت انزوای نیروهای انقلابی را میبندند. ایشان در بیاناتشان شاخصهای زیر را برای نیروهای انقلاب برمیشمارند.
عباس حاجینجاری در روزنامه “جوان” نوشت: مقام معظم رهبری در دیدار روز گذشته اعضای مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، با اشاره به نقش و جایگاه بیبدیل حوزه علمیه قم در پیروزی انقلاب اسلامی، مهمترین تهدید پیشروی این نهاد مهم در نظام اسلامی را «انقلابزدایی» دانسته و یادآور میشوند که اگر بخواهیم نظام اسلامی همچنان «اسلامی و انقلابی» بماند، باید حوزه علمیه «انقلابی» بماند زیرا اگر حوزه علمیه انقلابی نماند، نظام در خطر «انحراف» قرار خواهد گرفت.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر نمایندگان چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز، با بیان سه ویژگی منحصر به فرد برای این مجلس یعنی انقلابی ماندن، انقلابی فکر کردن و انقلابی عمل کردن، بار دیگر بر اهمیت و جایگاه این مجلس مهم تأکید کردند.
ویژگیهای انقلاب اسلامی ایران از همان آغاز سبب شده است که نظریهپردازان نتوانند آن را در قالبهای سنتی موجود، مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهند و همچون دیگر انقلابها برای آن نسخهپیچی کنند و به همین دلیل نیز در پیشبینی روند تحولات آن ناتوانند.
حضرت امام خمینی (ره) با بنیانگذاری انقلاب اسلامی بر فرهنگ انسانساز اسلام به عنوان نیاز فطری انسان، در عین حال ارکان آن را به گونهای طراحی و مهندسی نمودند که پاسخگوی نیازهای بشر امروز در عرصههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باشد، مضافاً اینکه جنبههای آزادیخواهانه و استقلالطلبانه نهضت را نیز فروگذار نکرده و در طراحی نظام اسلامی راههای تحقق آن را نهادینه نمودند و این یکی از دلایل اصلی ماندگاری انقلاب اسلامی است.
مقام معظم رهبری در ماههای اخیر در عین تأکید بر حفظ روحیات انقلابی شاخصههای آن را نیز به درستی تبیین نموده و باب تلاشهای دشمنان بیرونی و همفکران داخلی آنها جهت انزوای نیروهای انقلابی را میبندند. ایشان در بیاناتشان شاخصهای زیر را برای نیروهای انقلاب برمیشمارند.
1 ـ ایستادگی و ثبات در اصول انقلاب اسلامی
2 ـ پایبندی و پاسداری به ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی
3 ـ پایبندی به رفتار و گفتار امام و ایستادگی در برابر تحریف خط امام
4 ـ پاکدستی و سادهزیستی و اجتناب از اشرافیگری
5 ـ تدین و پایبندی به تکالیف شرعی
6 ـ خدمت خالصانه و بدون منت
7 ـ عدالتخواهی، آزادگی و دفاع از مظلومان عالم
8 ـ استکبارستیزی و ایستادگی قاطع در مقابل کفر، نفاق و طمعورزی و سلطه بیگانگان
9 ـ مرزبندی شفاف با دشمنان دین و انقلاب
10 ـ دفاع از اقتدار و امنیت ملی
11 ـ اعتماد به مردم، صداقت و وفاداری
12 ـ شجاعت در اقدام و آمادگی برای ایثار و ازخودگذشتگی
13 ـ برخورداری از سلامت اخلاقی و فکری
14 ـ مبارزه واقعی با فقر، فساد و تبعیض
آنچه که در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی سبب ماندگاری و بقای انقلاب شده است، وجود این روحانیت (البته با نیتهای متفاوت) میان نیروهای مؤمن به انقلاب است که بهرغم گذر نسلی، توانستهاند شادابی و روحیات انقلابیگری را حفظ کنند.
اما از آنجایی که این شاخصهها با هجمههای بیرونی و چالشهای درونی مواجه است، میتوان چرایی نگرانی مقام معظم رهبری از آنچه را در روز گذشته در جمع اعضای مجمع نمایندگان طلاب تحت عنوان «انقلابزدایی» به آن اشاره داشتند، درک کرد.
از یک سو دشمنان بیرونی و عوامل داخلی آنها تلاش دارند با انگ «تندرو» و یا «افراطیگری» و بهرهگیری از عنصر نفوذ و جنگ نرم نیروهای مؤمن به انقلاب را منفعل و در جامعه منزوی کنند و از سوی دیگر غفلت شخصیتها و نهادهای اثرگذار نظیر حوزههای علمیه، نهادهای انقلابی در آموزش و تربیت نسلهای جدید و یا حتی حفظ این روحیات در نسلهای قدیمی، سبب کمرنگ شدن و یا کمفروغ شدن آن شاخصهها میشود و آنگاه است که میتوان خطر انحراف را جدی گرفت.
در این شرایط است که میتوان اهمیت بیان مقام معظم رهبری در تأکید بر سه شاخصه «انقلابی ماندن»، «انقلابی فکر کردن» و «انقلابی عمل کردن» مجلس خبرگان رهبری را به درستی درک کرد.
منبع: مشرق نیوز
فرم در حال بارگذاری ...