« شیطان از دیدگاه قرآن | الهی » |
نشانه هاى ظهور و اقسام آن
نوشته شده توسطرحیمی 26ام آبان, 1391 در جوامع روايى شيعه و سنى، از امور متعددى به عنوان (علايم ظهور) ياد شده است. منظم ساختن اين نشانه ها در ضمنِ تقسيم و دسته بندى آنها، فوايدى را در پى دارد كه بر اهل دقت پوشيده نيست.
نشانه هاى ظهور را از زواياى مختلفى مى توان نگريست؛ مثلا از لحاظ پيوستگى و گسستگى نسبت به ظهور، علايم منفصل و علايم متصل - و به تعبير ديگر علايم پيش از ظهور و علايم مقارن با ظهور - را تشكيل مى دهند و از نظر ميزان قطعيت، به علايم محتوم و علايم مشروط انقسام مى يابند و از جهت طبيعى و انسانى بودن و شخصى يا عمومى بودن سه دسته ى (حوادث خارق العاده)، (اوضاع عمومى اجتماعات بشرى) و (متخاصمان؛ نيروها و چهره ها) را تشكيل مى دهند. پيش از ذكر علايم، دو نكته را خاطر نشان مى كنيم:
نكته اول: مأخذ برخى از علايم، خبر واحد يا احاديث مجهول و روايات مقطوعه و مرفوعه مى باشد، هرچند نگارنده در اين مكتوب، همه ى علايم را ذكر نمى كند و به ذكر علايمى كه اكثرا در كتب متعدد و معتبر روايى وارد شده، بسنده مىكند ولى به هر روى تضمينى براى عدم راهيابى نشانههاى ضعيف السند وجود ندارد؛ البته قدر متيقن از نشانه هاى محتوم در ميان مجموعه ى علايم، قابل تحصيل و تشخيص است.
نكته ى دوم: لسان روايات در پارهاى از علايم به احتمال زياد، زبان نمادين يا به اصطلاح سمبليك است. بر اين اساس، مدلول مطابقى برخى از واژگان مراد نيست، بلكه معناى كنايى و استعارى مقصود معصوم عليه السّلام بوده است كه در این قسمت نمونه ى برجسته اى از آن ارايه خواهد شد.
صفحات: 1· 2
فرم در حال بارگذاری ...