« در کمک رسانی نپرسید شیعه هستند یا سنی | چند جمعه دیگر می آیی؟ » |
نکات تغذیه ایی در ماه رمضان ؛
نوشته شده توسطرحیمی 29ام خرداد, 1395yle="font-family: tahoma,arial,helvetica,sans-serif; color: #000000;">مشاور وزیر بهداشت بابیان اینکه بیماران با پزشک غدد خود در ارتباط باشند، افزود: اندازههای بدست آمده در یک روز را با وی در میان بگذارند تا بر اساس این آزمایش میزان داروی مناسب برای سحر و افطار برایشان تنظیم شود.راه های جلوگیری از یبوست در ماه رمضان را بدانید:
مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت همچنین روزهداران را به پرهیز از مصرف غذاهایی که باعث ایجاد یبوست میشود مثل غذاهای خیلی شور، ترش، کنسروها، فست فودها، سوسیس و کالباس که دارای مواد نگهدارنده هستند همچنین عدس و چای پررنگ توصیه کرد.
محمود خداودوست مشاور وزیر بهداشت و مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت در گقتوگو با سینا ضمن بیان نکاتی برای روزهداری در بیماران مبتلا به دیابت اشاره و اظهار کرد: در طب رایج خطر بیماری دیابت به ۴ دسته خیلی بالا، بالا، متوسط و کم تقسیم میشود.
مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت افزود: افرادی که قند آنها با قرص کنترل شود و افت شدید قند و بیماری زمینهای مثل نارسائی کلیه و عوارض پیشرفته همراه دیابت، بیماری اعصاب و روان و صرع نداشته باشند بر اساس شرایطی میتوانند روزه بگیرند.
خدادوست، اظهار کرد: این گونه افراد باید از یک گلوکومتر در خانه برای اندازه گیری قند خون استفاده کنند، به این صورت که قبل از سحر، دو ساعت پس از سحرخوردن، ساعت یک تا سه بعدازظهر، پیش از افطار و ۲ ساعت بعد از افطار قند خون خود را کنترل کنند.بیماران دیابتی به شرط کنترل قند خون مجاز به روزهداری هستند
وی ابراز کرد: بیماران بعد از تست قند خون به شرطی که افت قند خون آنها از ۶۰ تا ۷۰ میلیگرم در دسیلیتر پائینتر و یا بالاتر از ۳۰۰ نباشد، مشکلی برای روزهداری ندارند ولی اگر به غیر از این باشد باید روزه خود را افطار کنند.
خدادوست، در پاسخ به سؤالی درباره گرفتگی صدا در افراد شاغل که ناگزیر از صحبتهای مکرر هستند مثل اساتید دانشگاهها و معلمان، گفت: این افراد جزء آن دستهای هستند که باید از مرکبات و مایعات بیشتر استفاده کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: وقتی که رطوبت کافی به بدن برسد در طول روز میتواند مانع از گرفتگی صدا شده و این مشکل نیز حل خواهد شد.
روزهداری برای افرادی که معده سرد و تر دارند توصیه میشود
مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت در مورد روزهداری در بیماران مبتلا به کمکاری یا پرکاری تیروئید و با مشکلات معده، گفت: این افراد مشکلی در بحث روزه داری ندارند.
وی ادامه داد: زیرا معده سرد و تر به دلیل اینکه نمیتواند غذا را خوب هضم کند دچار درد میشود که اگر این افراد به آداب خوردن سحری و افطاری عمل کنند چه بسا مشکلات معده آنان نیز برطرف خواهد شد.
گاهی روزهداران به دلیل رویهمخوری دچار مشکلات معده میشوند
مشاور وزیر بهداشت تأکید کرد: نکته مهم در مورد افطاری این است که روزهداران از رویهمخوری پرهیز کنند چرا که وقتی پشت سرهم افطاری، میوه، شام و غیره میل شود طبیعی است که معده نمیتواند این حجم مواد غذایی را هضم کند.
خدادوست، افزود: بنابراین این افراد حتماٌ دچار مشکلات گوارشی خواهند شد و به سحری نیز میل نخواهند داشت پس بهتر است از خوردن موادغذایی متنوع و متعدد پرهیز شود.
با رعایت آداب تغذیه در این ماه نیم تا دو کیلو کاهش وزن خواهیم داشت
این مقام مسئول ابراز کرد: اگر روزهداران آداب تغذیه را در این ماه رعایت کنند بعد از ماه رمضان باید نیم تا 2 کیلو کاهش وزن داشته باشند، اما در خیلی از افراد به دلیل بدخوری، پرخوری و رویهمخوری نه تنها این امر محقق نمیشود بلکه دچار افزایش وزن نیز میشوند.
مصرف زولبیا و بامیه باید محدود و یک تا دو عدد بعد از افطار مصرف شود
او همچنین به نکاتی در مورد مصرف شیرینها اشاره کرد و متذکر شد: در مورد زولبیا و بامیه باید زیاد شیره نداشته باشد، محدود خورده شود و ترجیحاٌ بعد از افطاری یک تا دو عدد مصرف شود.
استفاده از خورش، آش و سوپها برای درمان یبوست به ویژه در ماه رمضان
مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت به یبوست در این ماه اشاره کرد و گفت: گاهی افراد به دلیل طول مدت روزهداری و خشکی و کاهش رطوبت بدن دچار این مشکل که از نظر طب سنتی امالامراض است میشوند که در این صورت استفاده از خورش،آش و سوپها میتواند مؤثر باشد.
نکات مهم برای جلوگیری از یبوست در ماه رمضان
خدادوست، همچنین روزهداران را به پرهیز از مصرف غذاهایی که باعث ایجاد یبوست میشود مثل غذاهای خیلی شور، ترش، کنسروها، فست فودها، سوسیس و کالباس که دارای مواد نگهدارنده هستند همچنین عدس و چای پررنگ توصیه کرد.
او همچنین گفت: در صورت بروز یبوست، ماساژ شکم در جهت عقربههای ساعت به همراه روغن بادام شیرین ۱۵ نا ۲۰ دقیقه توصیه میشود.
وی در پایان تأکید کرد: افراد با رعایت آداب تغذیه و با استفاده از غذاهای فیبردار، سبزیها، زیتون همچنین داشتن ورزش و تحرک مناسب علاوه بر اینکه میتوانند از روزهداری لذت ببرند، همچنین گام مهمی نیز در جهت ارتقاء سلامت خود برخواهند داشت.
با سلام و احترام تشکر از آموزش تغذیه ای شما التماس دعا یاحق
فرم در حال بارگذاری ...