« وقتی همه خوابند! | چرا به اعتکاف برویم؟ / فواید و آثار معنوی اعتکاف( 10 و پایانی) » |
ارزش پدر بودن
نوشته شده توسطرحیمی 1ام اردیبهشت, 1395روز پدر میلاد امیرالمؤمنین علیه السلام
علت تسلط یهودیها بر مسیحیها، شکستن حرمت پدر بین آنان بود
راه کاهش ظلم در خانواده افزایش حرمت پدر است
آثار تقویت پایگاه پدر در خانواده و جامعه
حجت الاسلام پناهیان:
ارتقاء سطح آمادگی پذیرش ولایت
روز میلاد امیرالمومنین را، روز پدر نامیدهاند، این کار را، باید به فال نیک گرفت. هر چه پایگاه پدر در خانوادهها و جامعه ما تقویت شود، در واقع پایگاه ولایت مستحکم خواهد شد. مردم از نظر روانی و ذهنی، آمادگی پذیرش ولایتشان، بالاتر میرود.
یهودی های صهیونیزم، وقتی که میخواستند مسیحیها را از هم متلاشی کنند، تا بتوانند سرپرستی آن جوامع را به دست بگیرند، یکی از کارهایی که کردند این بود که در جوامع مسیحی حرمت پدر را شکستند، گاهی حرمت پدر را، به عنوان اینکه شوهر نسبت به این زن ظالم است شکستند. گاهی حرمت پدر را، به این عنوان که مقابل خواستههای فرزندان میایستند شکستند.
کاهش ظلم در خانواده
هر چه حرمت پدر در جامعه و خانوادههای ما افزایش پیدا کند، برآیند کلی آن این خواهد بود که ظلم در خانوادهها کمتر خواهد شد. برعکس آنچه که بعضی از حقوقدانان فکر میکنند، که هر چه بیشتر، دست و بال مردها بسته شود، کمتر ظلم میکنند، تجربه غرب نشان داده که در غرب، زن، مظلومتر از شرق و در کشورهای اسلامی است، خودشان هم اذعان میکنند.
هر چه مرد_سالاری، به معنای منطقی و معقول کلمه، جا بیفتد طبیعتاً برکاتی خواهد داشت. پدری که حرمت داشته باشد، اتفاقاً احساس مسئولیت بیشتری پیدا میکند که مبادا ظلم بکند. اگر به یک مرد شریفی بگویند: «آقا تو پدر هستی» کلی خودش را جمع میکند، و دیگر ظلم نخواهد کرد.
فرزندان باید به مادر خود محبت کنند، اما آن چیزی که باید بشناسند محبّت پدر به فرزند است.
ارتباط درک محبت پدر و افزایش حرمت پدر با موضو ع ولایت و امامت
محبت مثال زدنی پدر در بهترین قصۀ قرآن
در میان افکار عمومی، محبت_مادر به فرزند ضربالمثل است، اما در احسن القصص قرآن نمونه اعلای محبت، محبت پدر به فرزند است. نکته اصلی داستان عشق زلیخا به یوسف نیست، بلکه محبّت یعقوب به یوسف است که از شدت محبت و فراق او چشمانش سفید میشود و بوی پیراهن یوسف را از فرسنگها دورتر متوجه میشود و با بوی پیراهنش بینا میشود.
نمونه های دیگیری از محبت پدر به فرزند هم در قرآن آمده است مانند: محبت ابراهیم به اسماعیل،محبت زکریا و یحیی و …
علت غربت محبت پدر و شهرت محبت مادر
یکی از تفاوتهای اساسی که بین محبّت مادر و پدر وجود دارد این است که محبّت مادر به سهولت ابراز میشود چون به سهولت ابراز میشود به شهرت رسیده. اما محبّت پدر چون معمولاً به سهولت ابراز نمیشود، آن شهرت را ندارد.
شاید یکی از اسرار اینکه خداوند متعال اینقدر حرمت پدران را در احکام و اخلاق پاس داشته است و سفارش کرده است، این باشد که این محبت پنهان، حرمتش از جهاتی، مهمتر است.
اگرچه مادر نیاز بیشتری به عاطفه خصوصاً از سوی فرزندان دارد، ولی شاید دلیل بر این نباشد که مادر لزوماً و همیشه عاطفهاش هم بیشتر است، بله مادر عاطفهاش را طبیعتاً بیشتر نشان میدهد.
اگر محبّت پنهان در سینه پدر توسط مردم، آحاد جامعه و فرزندان کشف شده باشد، آنگاه وقتی که پدر بیاید خواهند گفت: کوه محبّت آمد که در سینه اش ذخائر و خزائن محبّت وجود دارد. همانطور که محبت مادر مانند گُل شکوفا می شود، و عطر محبّت گُل، راحت فراگیر میشود و مشام همه را نوازش میدهد.
درک محبت پدر، مقدمۀ درک محبت امام
فرزندان باید به مادر خود محبت کنند، اما آن چیزی که باید بشناسند محبّت پدر به فرزند است!
اگر ما این محبّت پدر به فرزند را، قدرشناسی کردیم، وقتی که پیامبر اکرم(ص) بفرماید:
«من و علی پدران این امّت هستیم؛ أَنَا وَ عَلِيٌّ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّة»(عیون،ج2، ص85)
یا امام رضا علیه السلام بفرماید:
«امام مانند پدر است؛الْإِمَامُ …الْوَالِدُ الشَّفِيق»(کافی، ج1، ص100)
آنوقت بهتر امام را میفهمیم. وقتی محبت پدر به فرزند جابیفتد، آنگاه اگر به تو بگویند که عزیز من امام_زمان مثل پدرِ توست، آن وقت چه حسی نسبت به آن پیدا میکنی؟ اگر محبت پدر به فرزندان، خودش خوب درک شود، محبت امام زمان ع به آحاد امت بهتر درک خواهد شد. و ابواب معرفت مثل چشمههایی جوشان برای تو همیشه گشوده خواهد شد.
زیبایی محبت توأم با حرمت و اطاعت را تازه خواهیم.
منبع: بیان معنوی
حضرت زهرا سلام الله علیها::
«اِنَّ السَّعیدَ، کُلَّ السَّعیدِ، حَقَّ السَّعیدِ مَن أحَبَّ عَلّیاً فی حَیاتِه وَ بَعدَ مَوتِه»
همانا سعادتمند(به معنای) کامل و حقیقی کسی است که امام علی(ع) را در دوران زندگی و پس از مرگش دوست داشته باشد.
مجمع الزوائد علامه هیثمى، ج9، ص 132
زیر سایه مولا عاقبت بخیر باشید
التماس دعای ویژه
فرم در حال بارگذاری ...