« عاقبت روزگارخدایی شعر پرمضمون عشقی (به یاد سپهبدشهید علی صیاد شیرازی) »

هشدار آيت الله جوادي آملي نسبت به خطر ماهواره

نوشته شده توسطرحیمی 5ام مرداد, 1395

طبق بيان نوراني امام جواد عليه السلام، الان صداهاي گوناگوني به وسيله رسانه‌هاي اينترنتي و ماهواره‌اي به گوش جوانان ما مي‌رسد و اين مهم‌ترين آسيبي است كه به نسل جوان ما مي‌رساند.
همگان بايد تلاش و كوشش كنيم تا راه‌هاي ارتكاب جرم را شناسايي و برطرف كنيم تا جوانان از آفت‌ها و آسيب‌هاي اجتماعي و فرهنگي نجات يابند.


آيت‌الله عبدالله جوادي آملي در ديدار فرمانده انتظامي استان قم و اعضاي هيئت اجرايي همايش بررسي نقش پيشگيري از وقوع جرم با استفاده از فرهنگ ديني، فرارسيدن سالروز شهادت امام جواد عليه السلام را خدمت امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف و همه مومنان عالم تسليت گفتند و با اشاره به روايتي از آن امام بزرگوار اظهار داشت: وجود مبارك امام جواد در بيان نوراني دارند كه (مَن اَصغي اِلي ناطِقٍ فَقَد عَبَدَهُ فَاِن كانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَد عَبَدَاللّهَ وَ اِن كانَ النّاطِقُ يَنطِقُ عَن لِسانِ اِبليسَ فَقَد عَبَدَ ابليس)؛ يعني هر فرد يا ملتي كه گوش به حرف كسي مي‌دهد و حرف كسي را مي‌پذيرد، وي را عبادت مي‌كند. اگر آن گوينده سخن ديني گفت، اين فرد يا جامعه خدا را عبادت كرده است و اگر سخن شيطان را گفته است، اين فرد يا جامعه شيطان را عبادت كرده است.

وي گوش دادن هر صدايي و پذيرفتن آن صدا را نوعي عبادت دانست و تاكيد كرد: طبق بيان نوراني امام جواد عليه السلام، الان صداهاي گوناگوني به وسيله رسانه‌هاي اينترنتي و ماهواره‌اي به گوش جوانان ما مي‌رسد و اين مهم‌ترين آسيبي است كه به نسل جوان ما مي‌رساند.

استاد برجسته حوزه با ابراز تاسف از عدم توجه كافي به فرهنگ مطالعه اظهار داشت: متاسفانه فرهنگ عمومي جامعه ايران فرهنگ كتاب نيست، يعني مردم اهل مطالعه و دقت و پژوهش نيستند و گروه اندكي اهل مطالعه و تحقيق هستند.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: انسان بايد يا مكتب ببيند يا محضر، يعني يا بايد از راه گوش مطالب مفيد را بشنود و يا از راه چشم ببينند، يا كتاب مطالعه كند تا چيزي نصيبش شود و يا از محضر عالمان ديني و محافل مذهبي و هيئت‌هاي مذهبي استفاده كند، اما بسياري از جوانان ما اهل مطالعه و محضر نيستند.

آيت‌الله جوادي آملي در عين حال تاكيد كرد: بسياري از افراد هستند كه درس نخوانده‌اند ولي محضر علما را درك كرده‌اند و از منش و روش آنها چيزهايي ياد گرفته‌اند.

وي نااميدي را امري ناپسند دانست و گفت: همگان بايد تلاش و كوشش كنيم تا از طريق راه حل‌هاي مختلف، جوانان را از آفت‌ها و آسيب‌هاي اجتماعي و فرهنگي نجات دهيم.

استاد حوزه علميه قم افزود: غريزه‌هاي سركشي كه جوانان را به گناه وا مي‌دارد از امور حسي است، اما بحث‌هايي كه احيانا براي اصلاح آنها ارائه مي‌شود مفهوم ذهني است و مفاهيم ذهني قدرت لازم براي اثرگذاري در برابر كشش‌هاي حسي را ندارند.
استاد برجسته حوزه تصريح كرد: دشمن براي از بين بردن اعتقادات جوانان از راه حس وارد مي‌شود و ما اگر بخواهيم از راه مفهوم ذهني، جوانان را بيمه كنيم امري دشوار است، اما سختي اين كارها نبايد ما را وادار كند كه نااميد شويم، براي اينكه هم امر به معروف و نهي از منكر واجب است و هم تعليم و تبليغ و پژوهش. اگر هر دوي اين كار (تعليم و تبليغ) واجب شد معلوم مي‌شود كه اثر مي‌كند و اگر بر روي انسان و جامعه اثر نمي‌كردند، واجب نمي‌شدند.
آيت‌الله جوادي آملي در ادامه فرمايشات خود به روايت ديگري از وجود مبارك امام نهم (ع) در مورد اينكه اطمينان به لطف خدا بهاي هر كالاي گران و نردبان هر مقام بلند است، اشاره كرد و گفت: اگر كسي خواست تجارت كند و كالاي گرانبهايي بخرد، بهاي او اطمينان به قدرت مطلق خداست و امام جواد (ع) فرمودند كه وثوق به لطف خدا بهاي تهيه كردن هر كالاي گران است.

وي اطمينان به لطف الهي را نردبان ترقي انسان‌ها دانست و تاكيد كرد: اگر كسي خواست ارتقا يابد به نردبان نياز دارد و وثوق به لطف الهي نردبان هر مقام برتر و بالاتر است.
وي اظهار داشت: داشتن يك جامعه آرماني، متدين و متمدن كالاي گراني است كه بهاي سنگيني مي‌خواهد و مقام والايي است كه براي رسيدن به آن نردبان مستحكم لازم است و هر دوي آنها با اطمينان به لطف خدا حاصل مي‌شود، بنابراين ما بايد با اين اطمينان كارها را شروع كنيم و به مقصد برسيم.
اين مرجع تقليد خطاب به دست‌اندركاران همايش بررسي نقش پيشگيري از وقوع جرم با استفاده از فرهنگ ديني تاكيد كرد: وقتي شما مي‌خواهيد كار مسجد و حسينيه را انجام دهيد، اين كار ممكن است ولي بازه مخاطبان خاصي دارد. اگر مخاطبان شما كساني باشند كه سن آنها از 40 سال بيشتر است، اين فعاليت‌ها براي آنها كارآمد است، اما معمولا مستمعان مسجد كساني هستند كه سن آنها از 40 سال بيشتر است.

وي ادامه داد: اگر مي‌خواهيد در حد مسجد و حسينيه براي جوانان كاري انجام دهيد، توفيقتان كم خواهد بود، براي اينكه جوانان مشكل محسوس دارند و شما مي‌خواهيد يك حرف محكوم ذهني را تحويل آنها دهيد. اين مطالب متعلق به كسي است كه دوران سختي را گذرانده باشد.
آيت‌الله جوادي آملي در بخش ديگري از فرمايشات خود، شناسايي راه‌هاي ابتذال و انحراف جوانان را مهم دانست و تاكيد كرد: يكي از راه‌هاي موفقيت نيروي انتظامي اين است كه در هنگام بازجويي از مجرمان، راه‌هاي به دام افتادن جوانان را از راه روانكاوي و روانشناسي شناسايي و معالجه كند.
وي افزود: اگر به اين فكر هستيد كه يك همايشي داشته باشيد و سخنراني كنيد، اين كار براي مسجدي‌ها و مخاطباني كه سن آنها از 40 سال به بالاست مناسب است، ولي چون سن جوانان كم است و از طريق ماهواره‌ها آلوده شده‌اند، شما بايد كاري كنيد كه در حد ماهواره و اينترنت اثر كند.

استاد برجسته حوزه با اشاره به زمينه‌هاي ارتكاب گناه تصريح كرد: كسي كه جوان و بيكار باشد و وسيله گناه هم داشته باشد، بسياري از فسادها از اين سه عامل برمي‌خيزد.
وي ادامه داد: بسياري از جوانان چون نه مكتب ديده‌اند و نه محضر؛ اگر واقعا كار باشد و اينها سرگرم كار باشند بخشي از فساد كم مي‌شود.

آيت‌الله جوادي آملي با بيان اينكه بيكاري است كه احيانا اين فساد را دامن مي‌زند، خاطرنشان كرد: بخشي ديگر از اين عوامل مربوط به طهارت روحانيون كه در خط مقدم مسئله امر به معروف و نهي از منكر و تبليغات ديني هستند و شما كه جزو كارگزاران هستيد است. اگر از ما طهارت و قداست ببينند، جامعه اصلاح مي‌شود و اگر خداي ناكرده ديدند كه ما به بيراهه رفتيم و يا راه كسي را بستيم، كنترل كردن اينها سخت است اينها كه مكتب و محضر نديده‌اند، بلكه عمل مي‌بينند.

وي با اشاره به مطلوب بودن وضعيت جامعه در اوايل انقلاب اسلامي، اظهار داشت: در اوايل انقلاب اسلامي، جوانان امام و همراهان ايشان را ديدند و وضعيت جامعه آن زمان بسيار شايسته بود، يعني جوانان كمتر گناه مي‌كردند، چون ديدند كه جامعه، جامعه قداست داشته و فضا، فضاي عطرآگين است.

اين مرجع تقليد تاكيد كرد: اگر ما بتوانيم خودمان را اصلاح كنيم و مشكلي نداشته باشيم، اين مسئله سهم تعيين كننده‌اي در اصلاح جوانان دارد.

آيت‌الله جوادي آملي در پايان براي موفقيت نيروي انتظامي دعا كرد و خطاب به حاضران گفت: اميدواريم سعي بليغ همه شما مشكور باشد و از خداي سبحان تقاضا داريم توفيق خدمات بهتر و برتر را نصيب ناجا بفرمايد كه هم اين عزيزان به وظايف خود عمل كرده باشند و هم جامعه ما از امنيت ديني و فرهنگي برخوردار باشد.

در ابتداي اين ديدار سردار مهدي توكلي گزارشي از فعاليت‌هاي انجام شده براي برگزاري همايش بررسي نقش پيشگيري از وقوع جرم با استفاده از فرهنگ ديني ارائه دادند.

منبع: خبرگزاری فارس

نظر از: وفائی نژاد [عضو] 
وفائی نژاد

سلام و خدا قوت عالی است.
خوشحال می شویم به وبلاگ ما هم سری بزنید.
در پناه حق

1395/05/05 @ 11:39


فرم در حال بارگذاری ...


 
مداحی های محرم