« دعا براي تعجيل در فرج امام زمان عليه السلام | گناه ترك احسان عظيم است. » |
ازدواج
نوشته شده توسطرحیمی 6ام بهمن, 1394 وَأَنْكِحُوا الْأَيامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِنْ يكُونُوا فُقَرَاءَ يغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ(النور/32)
بي همسران خود و غلامان و کنيزان درستکارتان را همسر دهيد اگر تنگدستند خداوند آنان را از فضل خويش بي نياز خواهد کرد و خدا گشايشگر داناست!
در تفسیر نمونه ذیل آیه شریفه می خوانیم:
تعبير “انكحوا” (آنها را همسر دهيد) با اينكه ازدواج يك امر اختيارى و بسته به ميل طرفين است، مفهومش اين است كه مقدمات ازدواج آنها را فراهم سازيد، از طريق كمكهاى مالى در صورت نياز، پيدا كردن همسر مناسب، تشويق به مساله ازدواج، و بالآخره پا در ميانى براى حل مشكلاتى كه معمولا در اين موارد بدون وساطت ديگران انجام پذير نيست، خلاصه مفهوم آيه به قدرى وسيع است كه هر گونه قدمى و سخنى و درمى در اين راه را شامل مىشود.
بدون شك اصل تعاون اسلامى ايجاب مىكند كه مسلمانان در همه زمينه ها به يكديگر كمك كنند ولى تصريح به اين امر در مورد ازدواج دليل بر اهميت ويژه آن است.
اهميت اين مساله تا به آن پايه است كه در حديثى از امير مؤمنان على (علیه السلام) مىخوانيم:
افضل الشفاعات ان تشفع بين اثنين فى نكاح حتى يجمع اللَّه بينهما:
“بهترين شفاعت آن است كه ميان دو نفر براى امر ازدواج ميانجيگرى كنى، تا اين امر به سامان برسد"!(وسائل الشيعه جلد 14 صفحه 27 (باب 12 از ابواب مقدمات نكاح))
در حديث ديگرى از امام كاظم موسى بن جعفر (علیه السلام) مىخوانيم:
ثلاثة يستظلون بظل عرش اللَّه يوم القيامة، يوم لا ظل الا ظله، رجل زوج اخاه المسلم او اخدمه، او كتم له سرا
“سه طايفه اند كه در روز قيامت در سايه عرش خدا قرار دارند، روزى كه سايه اى جز سايه او نيست:
- كسى كه وسائل تزويج برادر مسلمانش را فراهم سازد،
- و كسى كه به هنگام نياز به خدمت، خدمت كننده اى براى او فراهم كند
- و كسى كه اسرار برادر مسلمانش را پنهان دارد"!
(وسائل الشيعه جلد 14 صفحه 27 (باب 12 از ابواب مقدمات نكاح))
و بالآخره در حديثى از پيامبر (صلی الله علیه و آله) مىخوانيم:
“هر گامى انسان در اين راه بر دارد و هر كلمه اى بگويد، ثواب يك سال عبادت در نامه عمل او مىنويسند".
(كان له بكل خطوة خطاها، او بكل كلمة تكلم بها فى ذلك، عمل سنة قيام ليلها و صيام نهارها).(وسائل الشيعه جلد 14 صفحه 27 (باب 12 از ابواب مقدمات نكاح))
و از آنجا كه يك عذر تقريبا عمومى و بهانه همگانى براى فرار از زير بار ازدواج و تشكيل خانواده مساله فقر و نداشتن امكانات مالى است قرآن به پاسخ آن پرداخته مىفرمايد:
از فقر و تنگدستى آنها نگران نباشيد و در ازدواجشان بكوشيد چرا كه “اگر فقير و تنگدست باشند خداوند آنها را از فضل خود بى نياز مىسازد” (إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ).
و خداوند قادر بر چنين كارى هست، چرا كه “خداوند واسع و عليم است” (وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِيمٌ).
قدرتش آن چنان وسيع است كه پهنه عالم هستى را فرا مىگيرد، و علم او چنان گسترده است كه از نيات همه كس مخصوصا آنها كه به نيت حفظ عفت و پاكدامنى اقدام به ازدواج مىكنند آگاه است، و همه را مشمول فضل و كرم خود قرار خواهد داد.
ازدواج يكى از راههايى است كه پاكى و سلامت جامعه را تأمين مىكند.لذا وظیفه دینی وانسانی هر فردی است که در این امر خطیر شرکت کند.
منبع: راز ماندگاری
خیلی خوب بود
سلام
ممنون از مطلب خوبتون
موفق باشید
فرم در حال بارگذاری ...