« معرفی 8 گیاه معطر و روش استفاده از آن‌هامفهوم واژه ‏های عفت و غیرت »

حلیم بادمجان

نوشته شده توسطرحیمی 17ام مهر, 1391

     یک غذای سنتی ، پر خاصیت و بسیار خوشمزه . حلیم بادنجان را باید یک کشک بادنجان کامل شده نامید . غذایی با عطر سیر و بادنجان و البته با گوشت خوشمزه و مقوی گردن . حلیم بادنجان یک غذای اصالتا اصفهانیست که البته دور تا دور ایران عزیز گشته و در هر شهر تغییراتی کرده اما از اصل نیوفتاده ….

مواد لارم:

  1. بادنجان …. 1 کیلو
  2. سیر …. 3 حبه
  3. پیاز …. 2 عدد درشت
  4. کشک …. 250 گرم
  5. گوشت گردن …. 250 گرم
  6. خرده برنج یا عدس یا لوبیا سفید …. 1 پیمانه سر خالی
  7. گردو چرخ کرده …. 2 قاشق غذاخوری
  8. زردچوبه …. 2 قاشق غذاخوری
  9. نمک و فلفل …. به میزان لازم
  10. آب گوشت …. 1 پیمانه
  11. زعفران آب زده …. 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

1 - بادنجان ها را پوست کنده و ورقه ورقه کنید . بادنجان ها را 10 دقیقه در آب در حال جوش انداخته و سپس آبکش کنید . در این مرحله میتوانید بادنجان ها را پس از ورقه ورقه کردن در آب نمک بخوابانید و پس از  2-3 ساعت آنها را آبکش کرده و پس از خشک شدن کمی سرخ کنید ولی توجه کنید که بادنجان ها تا کمی سرخ شد از روغن خارج کنید تا برشته نشود و لایه روی آن خشک نشود . زیرا در حلیم بادنجان جالب نیست که این تکه های برشته زیر دندان بیایند.
2 - برنج را در آب در حال جوش و نمک بریزید و زمانی که کامل نرم شد و تقریبا دانه های برنج از بین رفت آن را آب کش کنید و کنار بگذارید.توجه کنید که در شهر های مختلف از حبوبات دیگر هم استفاده میکنند که رایج ترین آن عدس است و بعضی نقاط از لوبیا سفید نیز استفاده میکنند که هر دو مورد مناسب است البته با عدس غذای شما تیره میشود ولی به نظر شخصی من خوشمزه تر است .
3 - گوشت گردن را به همراه پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه بپزید و ریش ریش کرده و کنار بگذارید .
4 - با حوصله سیرداغ و پیاز داغ را آماده کنید .
5 - در یک قابلمه مناسب یک لایه بادنجان روی آن برنج و گوشت گردن پخته و ریش ریش شده ، سیر داغ و پیازداغ و گردو چرخ شده بریزید.نمک و فلفل و زردچوبه را بیفزایید توجه کنید که اگر آب گوشت شما نمک دارد غذای شما شور نشود یا ممکن است کشک شما که در آخر اضافه میکنید شور باشد پس بهتر است نمک را در آخر اگر لازم بود اضافه کنید و یک پیمانه آب گوشت را اضافه کنید . در قابلمه را بسته و روی حرارت ملایم به مدت 1 ساعت تا 1 ساعت ونیم بگذارید تا مواد کاملا له شده و به خورد هم بروند.
6 - بعد از این زمان کشک و زعفران را به غذا افزوده و با گوشت کوب خوب بکوبید تا مواد کاملا له شده و یک دست شود .
7 - حلیم بادنجان را در ظرف مناسبی کشیده و روی آن را با کشک و گردو و زعفران و نعنا داغ تزیین کرده و سرو نمایید.

آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(1)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(0)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
1 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
5.0 stars
(5.0)
نظر از: طوباي محبت [عضو] 
5 stars

چه پست خوشمزه اي!
منم درست مي كنم حليم بادمجان ولي اين دستور پخت جالبتر و كامل تره.
متشكرم.

1398/09/08 @ 20:31


فرم در حال بارگذاری ...


 
مداحی های محرم