« احکام روزه ( نظر مراجع معظم تقلید) + دانلودماه رمضان ماه بندگی خدا »

چه افرادی از گرفتن روزه ماه رمضان معاف هستند؟

نوشته شده توسطرحیمی 26ام خرداد, 1394

خداوند روزه را پله‌ای برای کمال و رسیدن انسان‌ها به رضوان و غفران خود قرار داده است.

روزه ماه مبارک رمضان از بیماران، زنان شیرده، زنان باردار و مسافر برداشته ‌شده است.

کارشناس احکام فقهی مطرح کرد؛چه افرادی از گرفتن روزه ماه رمضان معاف هستند:

سخنران حرم حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) با بیان این‌که خداوند روزه را پله‌ای برای کمال و رسیدن انسان‌ها به رضوان و غفران خود قرار داده است، گفت: روزه ماه مبارک رمضان از بیماران، زنان شیرده، زنان باردار و مسافر برداشته ‌شده است.
وی  گفت: روزه ماه رمضان از بیماران، زنان شیرده، زنان باردار و مسافر برداشته‌شده است. وی با اشاره به این‌که مردم باید از روزهای باقی‌مانده ماه شعبان برای ورود به ماه رمضان استفاده کنند،

>

گفت: روزه مستحبی ماه شعبان برای کسانی که روزه قضا دارند واجب نیست و به‌عبارت‌دیگر شخصی که روزه قضا دارد باید ابتدا روزه‌های قضا را به‌جا آورد و پس‌ازآن می‌تواند روزه مستحبی بگیرد در غیر این صورت گرفتن روزه مستحبی از فرد پذیرفته نیست. کارشناس رسانه ملی بابیان این‌که انسان در روزه گرفتن باید در یک مدت مشخص از خوردن و آشامیدن خودداری کند، ادامه داد:

در هنگام روزه نه‌تنها جسم انسان بلکه اعضا و جوارح او هم باید روزه باشند و فرد باید از کارها و حرف‌هایی که روزه را باطل می‌کند مانند دروغ بستن به خدا و پیامبر خدا (صل الله علیه و آله) خودداری کند.

حجت‌الاسلام وحید پور بابیان این‌که انسان در هنگام روزه‌داری اگر عمداً روزه خود را باطل کند باید ضمن قضا کردن روزه کفاره آن را هم پردازد، تصریح کرد: کفاره روزه باید در شب عید سعید فطر و روز آن پرداخت شود وگرنه باید سال بعد آن را پرداخت کند. وی بابیان این‌که کفاره زنان باردار و شیرده را باید کفیل آنها یعنی همسر بپردازد مگر این‌که زن استطاعت مالی داشته باشد،گفت: اگر زن نداشت بپردازد گناهی بر گردن او نیست و اگر کفیل زن هم قادر به پرداخت کفاره نبود می‌تواند استغفار کند و خداوند نسبت به بندگانش آمرزنده و مهربان است. سخنران حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) با اشاره به این‌که انسان با طعام حرام و غصبی نمی‌تواند روزه بگیرد، ادامه داد: انسان باید طعامی که با روزه بگیرد حلال و از کسب حلال باشد در غیر این صورت روزه گرفتن با این طعام صحیح نیست. حجت‌الاسلام وحید پور با اشاره به این‌که انسان باید برای روزه گرفتن در هرروز برای همان روز نیت کند، یادآور شد: اگر انسان ابتدای ماه برای کل ماه نیت روزه کند و در میان ماه نتواند روزه بگیرد یا از دنیا برود روزه باقی‌مانده بر گردن او می‌شود بنابراین بهتر این است که هر روز برای روزه همان روز، نیت کند و روزه ‌بگیرد.

خبرگزاری رسا

نظر از: علی [بازدید کننده]
علی

اگر انسان ابتدای ماه برای کل ماه نیت روزه کند و در میان ماه نتواند روزه بگیرد یا از دنیا برود روزه باقی‌مانده بر گردن او می‌شود بنابراین بهتر این است که هر روز برای روزه همان روز، نیت کند ???
انسان اگر بمیرد چطوری روزه بر گردن او می موند .من که عمرم دست خودم نیست . فرض کن فردی نظر میکنه بعد از ماه رمضان سفر زیارتی میروم تا اون زمان این آقا می میره آیا نذر بر گردن او می مونه نه چون عمرش کفاف نکرد. بعدش من هر سحری بلند می شوم که میخوام سحری بخورم روزه بگیرم خودش نیته دیگه

1396/03/23 @ 15:22


فرم در حال بارگذاری ...


 
مداحی های محرم